Новини IT-бізнес 28.06.2023 о 16:39 comment views icon

Google згортає розробку гарнітури доповненої реальності Project Iris та скорочує персонал у Waze

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

На початку минулого року повідомлялося, що Google працює над створенням гарнітури доповненої реальності Project Iris. Вона мала скласти конкуренцію ще неанонсованим на той момент пристроям Meta й Apple. Але тепер, коли конкурентів було анонсовано, Google відмовляється від AR-гарнітури у формі окуляр. Про це повідомляють троє обізнаних людей.

Таким чином, тепер не слід очікувати появи окуляр з функціями перекладу (їх показували на Google I/O 2022 року) та навігації, які Google вже демонструвала і навіть планувала розпочинати їх тестування. Зараз Google вирішила зосередити свої основні зусилля на програмному забезпеченні, а не на пристроях. Компанія створює платформу «мікро XR», яку має намір ліцензувати іншим виробникам гарнітур, подібно до того, як Google надає Android для широкої екосистеми смартфонів.

Google сворачивает разработку гарнитуры дополненной реальности Project Iris и сокращает персонал в Waze

Разом з тим, передбачається, що гарнітура все ще може побачити світло. У тому чи іншому вигляді. У лютому Google, Samsung та Qualcomm зробили розпливчасту заяву про те, як вони співпрацюють над новою платформою змішаної реальності. За даними джерел, окуляри Google «фактично були основою» майбутньої гарнітури Samsung. Це буде не перший проєкт, в якому Samsung та Google спільно створюють передові гаджети, які Google не була готова створювати самостійно. Google працювала над модифікацією Android для підтримки лінійки складаних смартфонів Galaxy Fold задовго до запуску власного Pixel Fold. На конференції Google I/O 2023 віцепрезидент Google Самір Самат сказав, що компанія «пізніше цього року розповість більше» про співпрацю з Samsung. Отже, слід запастися терпінням і чекати майбутніх анонсів.

Додатково повідомляється, що Google звільняє частину співробітників Waze. Компанія переводить Waze на власну рекламну систему, що тягне за собою скорочення в «продажах, маркетингу, управлінні та аналітиці». Це випливає з електронного листа віцепрезидента та генерального директора підрозділу Google Geo Кріса Філліпса. Не уточнюється, скільки робочих місць буде скорочено в рамках цієї реорганізації. Загалом у Waze працює понад 500 співробітників.

У Waze підтвердили звільнення та повідомили, що для забезпечення «найкращого довгострокового досвіду для рекламодавців Waze почали переводити наявну рекламну систему Waze на технологію Google Ads». У зв’язку з цим скорочується кількість робочих місць, пов’язаних із монетизацією Waze Ads. Постраждалим співробітникам надали можливість переведення та «варіанти звільнення відповідно до місцевих вимог».

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

Зазначимо, кілька місяців тому Google заявила, що об’єднає Waze із командою Geo, до якої також входять такі продукти, як Google Maps, Google Earth та Street View. На той момент не планувалося скорочення персоналу.

Джерело: The Verge 1, 2


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: