Новини Крипто 30.05.2022 о 09:27 comment views icon

Гурт Kalush Orchestra спільно із «Фондом Сергія Притули» продали статуетку переможця «Євробачення-2022» за $900 тис. Його викупила команда криптоспільноти WhiteBIT

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Команда криптоспільноти WhiteBIT стала переможцем благодійного аукціону, де розігрувалася статуетка переможця «Євробачення-2022» у вигляді кришталевого мікрофона — вона зробила найбільшу ставку в $900 тис. (26,512 млн гривень).

Це майже вдвічі більше, ніж вдалося виторгувати за картину відомої української художниці Марії Примаченко «Квіти виросли коло четвертого блоку» — її за участю Благодійного Фонду Сергія Притули та аукціонного дому «Дукат» продали на початку за $500 тис. Мабуть, наразі це найбільший благодійний аукціон з метою зборів коштів для ЗСУ. За цю суму можна купити комплекс БПЛА PD-2, відзвітував Сергій Притула, який допомагав з організацією аукціону.

На аукціоні також продали мемну рожеву панамку лідера гурту Олега Псюка — за неї виторгували 11 млн грн. Її розіграли випадковим чином серед учасників, які зробили пожертву. Вдачу за хвіст спіймав чоловік із Чехії, який задонатив тисячу гривень.

Отримані за підсумками аукціону кошти відправлять на потреби ЗСУ.

Український гурт Kalush Orchestra 14 травня у Турині переміг у фіналі «Євробачення-2022» з піснею «Стефанія». Автор пісні, Олег Псюк, присвятив її своїй матері Стефанії на знак вдячності за колискові, що подарували йому відчуття ритму та силу. Водночас образ «Стефанії» став спільним для усіх мам, чиї діти пішли на війну захищати Україну. Це вже третя перемога України в пісенному конкурсі за весь час — після Руслани у 2004 році та Джамали у 2016-му.

15 травня Kalush Orchestra презентував кліп на пісню Stefania, який зняли у зруйнованих російськими окупантами містах Київської області — Бучі, Ірпені, Бородянці та Гостомелі.

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: