Новини Наука та космос 20.09.2022 о 13:20 comment views icon

Hilton спроектує апартаменти для астронавтів приватної космічної станції Starlab

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Велика мережа готелів Hilton не лише розробить житло для астронавтів на приватній космічній станції компанії Voyager – також розглядається можливість подальшої співпраці щодо створення першого космічного готелю.

Напередодні виведення з експлуатації МКС, запланованого на 2030 рік, NASA уклало контракти з чотирма компаніями, які займуться створенням приватних космічних станцій. У списку – Axiom Space, Blue Origin та Northrop Grumman. Найбільший контракт на суму 160 мільйонів доларів отримала Voyager.

В 2031 году NASA затопит МКС в Тихом океане

Першу станцію під назвою Starlab Voyager створить у партнерстві з іншими компаніями. Nanoracks візьме на себе роль головного розробника, Voyager Space, що володіє основною часткою Nanoracks, займеться стратегічним плануванням та інвестиціями, а Lockheed Martin зосередитися на технічній інтеграції та виробництві.

Starlab
Starlab – комерційна низькоорбітальна космічна станція, яку планують використовувати у 2027 році.

Частково до них приєднається і міжнародна мережа готелів Hilton, яка пообіцяла спроєктувати приміщення для приватної станції. Також розглядається подальша співпраця у сфері космічного туризму – Hilton, можливо, стане першим в історії творцем космічного готелю.

“Тепер у Hilton з’явиться можливість покращити якість обслуговування гостей, куди б вони не подорожували”, – заявив генеральний директор Hilton Крістофер Нассетта.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Готовий Starlab складатиметься з надувного житлового модуля, до складу якого увійдуть металевий модуль стикування, робот-маніпулятор для роботи з вантажами, двигун, а також лабораторне приміщення для проведення досліджень – наукових та комерційних. Передбачається, що спочатку в приміщенні станції будуть знаходитись до 4 співробітників. Також Starlab матиме потужність, об’єм та вантажність, еквівалентні Міжнародній космічній станції.

Виробництво першого модуля Starlab можуть розпочати у третьому кварталі 2023 року, а на початкову стадію готовності станція вийде до 2027 року.

Довгострокова мета Voyager полягає в тому, щоб розширитися до «кількох спеціально створених Starlabs» для різних потреб ринку. На даний час компанія має портфель із дев’яти підприємств космічної інфраструктури та технологій — перше публічне розміщення їх акцій може відбутись вже наступного року.

Джерело: cnbc, prnewswire, engadget

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: