Новини Технології 26.04.2022 о 09:52 comment views icon

Ілон Маск: The Boring Company спробує побудувати робочу систему Hyperloop «найближчими роками»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Ілон Маск висунув ідею високошвидкісної транспортної системи Hyperloop у 2013 році та надав іншим компаніям можливість розвивати цю ідею далі. У 2017 році Маск оголосив, що все-таки побудує систему Hyperloop, маршрут якої пролягатиме між Нью-Йорком до Вашингтона. Тепер Маск написав у Твіттері, що The Boring Company спробує побудувати робочу систему Hyperloop «найближчими роками».

Ілон Маск зазначив, що Hyperloop є найшвидшим способом дістатися з одного центру міста в інший на відстань менше ніж 2 тис. миль (близько 3,2 тис. км), а Starship буде швидше для більш далеких подорожей. Він також зазначив, що «підземні тунелі несприйнятливі до поверхневої погоди (метро — гарний приклад), тому для Hyperloop не має значення, якщо на поверхні вирує ураган. Ви навіть не помітите». Хоча насправді метро може загрожувати затопленням. Такі випадки спостерігалися в Парижі (за високого рівня Сени) та Нью-Йорку (під час урагану «Сенді»). Але, можливо, система Hyperloop може бути спроєктована так, щоб бути стійкою до повеней.

Зазначимо, що компанія The Boring Company була створена у 2016 році й поки що займається створенням невеликих тунелів. Так, вона експлуатує Las Vegas Convention Center Loop завдовжки близько 2,7 км. При цьому компанія залучає фінансування та пропонує реалізувати інші проєкти, наприклад, під Форт-Лодердейлом та Маямі.

Онлайн-курс "Створення особистого бренду" від Skvot.
Прокачайте особистий бренд для підсилення власного бізнесу, підвищення продажів та впізнаваність на ринку.
Дізнатись більше про програму курсу і досвід лектора

Компанія планує розпочати повномасштабне тестування Hyperloop в кінці цього року.

Менее 2 минут в пути и менее 15 секунд ожидания: The Boring Company поделилась статистикой работы LVCC Loop во время выставки CES 2022

Джерело: Engadget

  • The Boring Company (TBC) була заснована Ілоном Маском для розв’язання проблем із пробками. Місія компанії полягає у створенні «тривимірних доріг»: підземних тунелів, що зводять до мінімуму конфлікт з чинними транспортними системами.
  • TBC створює безпечні, швидкі та недорогі транспортні, комунальні та вантажні тунелі. Компанія витратила п’ять років на створення основних технологій, призначених для розв’язання проблем із трафіком за допомогою Loop та Hyperloop.
  • Loop це система швидкого громадського транспорту, яка більше схожа на підземну автомагістраль, ніж систему метро. Пасажири Loop їдуть до місця призначення, не зупиняючись на проміжних станціях. Таку транспортну архітектуру можна використовувати як усередині міста, і між містами (Hyperloop).
  • Для створення підземних доріг використовується Prufrock – тунелепрохідницька машина нового покоління, призначена для будівництва мегаінфраструктурних проєктів за кілька тижнів, а не за роки, та з мінімальними витратами. Поточна версія Prufrock, що називається Prufrock-2, призначена для видобутку зі швидкістю до 1,6 км на тиждень. Нова версія – Prufrock-3 спроєктована так, щоб бути ще швидше, із середньостроковою метою 11 км на день.
  • Prufrock побудовано так, щоб мати можливість працювати повністю віддалено та автономно за допомогою комп’ютеризованих систем, і для роботи в тунелі не потрібна присутність людей.
Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: