Новини Софт 18.10.2022 о 14:18 comment views icon

Марк Цукерберг заявив, що WhatsApp безпечніший за iMessage від Apple — «війна кольорових бульбашок» триває

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Керівники WhatsApp та Meta розпочали черговий раунд словесного змагання з приводу того, хто має найкращий та безпечніший сервіс обміну повідомленнями. Як і раніше, основними проблемами є безпека резервного копіювання у хмарі та  сумісність між платформами.

Нова реклама WhatsApp цього тижня докоряє Apple за відмову поширити зашифрований обмін повідомленнями та інші функції на сторонні платформи. У соціальних мережах Марк Цукерберг та очільник WhatsApp Вілл Кеткарт порівняли функції програми з iMessage.

У рекламі над входом на вокзал Пенсільванії зображено три хмаринки з повідомленнями різних кольорів – зелена для SMS або MMS-повідомлень, синя для позначення iMessage і біла, позначена як “Приватна бульбашка”, для WhatsApp. У рекламі мається на увазі, що доступність iMessage тільки для iPhone робить його менш безпечним, ніж WhatsApp.

 

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Mark Zuckerberg (@zuck)

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Служба обміну повідомленнями Apple використовує наскрізне шифрування лише коли всі користувачі використовують у розмові пристрої компанії. Однак iPhone повертається до незашифрованих повідомлень, коли йдеться про зв’язок зі смартфонами на Android. У Instagram та Twitter Цукерберг та Кеткарт згадали про наскрізне шифрування WhatsApp, яке поширюється на розмови між різними платформами.

Цукерберг і Кеткарт також розповіли про хмарні резервні копії WhatsApp із наскрізним шифруванням. Вони розповіли, що Apple не підтримує цю функцію, але тут ситуація трохи складніша.

Apple шифрує резервні копії повідомлень в iCloud iMessage, але також зберігає ключі до цих резервних копій. Ця політика спрощує відновлення листування користувачами, якщо вони втратять свої паролі, але дає Apple ключ шифрування для своїх повідомлень. Кеткарт написав у Твіттері, що Apple не може відкривати зашифровані резервні копії WhatsApp в iCloud, але не сказав, чи можуть подібне WhatsApp або Meta.

Протистояння між політикою текстових повідомлень Apple та іншими стандартами, відоме як «війна кольорових бульбашок» завдяки блакитному кольору повідомлень iMessage, що виділяються на сторонніх платформах серед інших, зелених.

Раніше цього року Google розкритикував політику Apple, спонукавши компанію дозволити обмін повідомленнями RCS на iPhone, що забезпечує наскрізне шифрування. Минулого року Google запровадив RCS на Android, який також забезпечує наскрізне шифрування. З того часу компанія скаржилася, що Apple прив’язує користувачів до своєї екосистеми, дозволяючи шифрування та деякі інші функції лише через iMessage.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

WhatsApp неодноразово піддавався різкій критиці з боку Павла Дурова через проблеми з безпекою. Раніше цього місяця засновник Telegram, говорячи про рекомендації щодо безпеки WhatsApp, назвав сервіс принципово небезпечним. Він назвав уразливості WhatsApp «закладеними бекдорами», а саму програму – інструментом для спостереження.

Павел Дуров назвал iPhone «средневековыми» устройствами, а их пользователей — «цифровыми рабами» Apple

Джерело: TechSpot


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: