Новини Ігри 26.06.2023 о 10:21 comment views icon

«Microsoft купила Bethesda, щоб Starfield не став ексклюзивом PlayStation» — Філ Спенсер

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

«Microsoft купила Bethesda, щоб Starfield не став ексклюзивом PlayStation» — Філ Спенсер

Під час слухань американського регулятора FTC щодо угоди Microsoft та Activision Blizzard глава Xbox Філ Спенсер розповів про одну з причин придбання ZeniMax та Bethesda. За його словами, Starfield могла не вийти на Xbox – раніше Bethesda уклала угоду з Sony про річний ексклюзив для PlayStation двох своїх ігор.

«Коли ми придбали ZeniMax, одним зі стимулів для цього стала угода Sony щодо Deathloop та Ghostwire Tokyo… Вони заплатили Bethesda, щоб ці ігри не вийшли на Xbox. Ми почули, що Starfield потенційно також може обійти Xbox. Ми не могли задовольнятися третім місцем серед консолей… Нам довелося забезпечити збереження контенту, щоб залишатися життєздатним у бізнесі».

Спенсер вважає, що випуск обох ігор на PlayStation зашкодив конкуренції:

«Щоразу, коли ми випускаємо гру для PlayStation, Sony отримує 30% доходу від них – ці доходи використовуються, щоб знизити шанс виживання Xbox на ринку. Ми намагаємось конкурувати, але за останні 20 років нам не вдавалося робити це ефективно».

На питання, чи означає це ексклюзивність The Elder Scrolls 6 для Xbox та ПК, Спенсер не відповів, заявивши, що компанія ще не вирішила, на яких платформах вийде гра.

Redfall став першою грою Bethesda після поглинання, що не вийшла на PlayStation. Поки що ця тактика слабко допомагає – гра провалилася, а тайтли студії виходять нечасто. Крім того, Microsoft змушена демонструвати максимальну лояльність до конкурента в очах регуляторів, щоб не зірвати придбання Activision.

Starfield, нова Fable, Hellblade II та DLC до Cyberpunk 2077 з українською локалізацією. Все, що показала Microsoft на Xbox Games Showcase

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Джерело: PC Gamer


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: