Новини Новини 18.10.2022 о 17:56 comment views icon

Microsoft непомітно звільнила майже 1000 співробітників: скорочення торкнулися навіть команд зі створення технологій для держави та ігрового підрозділу Xbox

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Скорочення широко поширені в Microsoft: це підтверджують розмови з людьми, близькими до компанії, та повідомлення у соціальних мережах, таких як Blind та Twitter.

За словами звільнених співробітників, які поспілкувалися з журналістами видання Insider, скорочення торкнулися всіх команд компанії: від ігрового підрозділу Xbox до передової організації Microsoft Strategic Missions and Technology.

Ветеран Microsoft та менеджер з продуктів KC Lemson, у понеділок увечері написала у Twitter, що раніше того ж дня втратила роботу.

“Як і всі компанії, ми регулярно оцінюємо наші бізнес-пріоритети та відповідним чином вносимо структурні корективи. Ми продовжимо інвестувати в наш бізнес і наймати співробітників у ключових областях, що ростуть, наступного року”, – сказав представник Microsoft.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

У липні Microsoft заявила, що планує звільнити менш як 1% свого персоналу (загальна кількість співробітників компанії – 180 000 осіб) і значно уповільнила набір співробітників у зв’язку з ризиком рецесії, що насувається. Незрозуміло, чи включені звільнення цього тижня до попередньої цифри, але джерело Insider сказало, що скорочені фахівці були вперше прийняті на роботу в компанію близько місяця тому.

“Це важко робити. Кожен з нас дуже багато працював, але ми повинні йти на компроміси, оскільки ресурси не безмежні, а час – найдефіцитніший з них”, – написав керівник Microsoft Mission Engineering Зак Крамер в електронному листі своїм співробітникам, який потрапив у руки журналістів.

Безпосередньо у листі про звільнення не йдеться, проте зазначено, що керівники працюватимуть з тими, хто “є частиною їхніх пріоритетів”, щоб “завершити поточну роботу та визначити наступні кроки”.

За словами одного з інсайдерів, до списку команд, які потрапили “під роздачу”, віднесли Studio Alpha, яку Microsoft одного разу назвала своєю “серйозною ініціативою” для моделювання військових ігор, та команду зі створення хмарних рішень для уряду Mission Expansion.

В очікуванні економічного спаду майже всі великі технологічні фірми уповільнили зростання чисельності персоналу – багато хто заморозив усе, крім основних наймів. Низка компаній вже перейшла до скорочення робочих місць, зокрема Snap та Flipboard. Meta також призупинила найми на роботу і планує скоротити бюджети у більшості підрозділів, при цьому очікуються звільнення.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Раніше стало відомо, що Intel звільнить тисячі співробітників через падіння попиту на ринку ПК, деякі підрозділи втратять до 20% персоналу.

Джерело: Insider


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: