Новини WTF 10.11.2023 о 17:30 comment views icon

На фестивалі Bored Ape гості отримали опіки очей та шкіри — через випромінювання УФ-ламп

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Десятки учасників заходу ApeFest, організованого для власників NFT Bored Ape, поскаржились на печіння та біль в очах, проблеми з зором та подразнення шкіри.

В соцмережах припустили, що причиною могло стати ультрафіолетове випромінювання, яке спровокувало фотокератит (він же снігова сліпота) — пошкодження зовнішніх шарів рогівки. У вівторок New York Times повідомив, що кількість постраждалих сягнула 20 людей.

Yuga Labs заявила, що провела розслідування з цьогорічним організатором заходу, івент-агенцією Jack Morton Worldwide, та підтвердила, що саме випромінювання УФ-ламп, встановлених у приміщенні, стало «ймовірною причиною» проблем.

«Ці повідомлення нас дуже хвилюють. Ми негайно зв’язалися з постраждалими, щоб дізнатися про їхні симптоми та скерувати наше розслідування‎», — заявили у фірмі, яка створила NFT Bored Ape.

Довготривалий вплив ультрафіолетового світла на очі, як і на шкіру, може призвести до хвороб. УФ-опромінення може збільшити ризик раку, катаракти, дегенерації жовтої плями та жирових відкладень або новоутворень на білках очей (пінгвекула та птеригіум відповідно).

Прощавай, гель-лак. Вчені виявили, що УФ-лампа для манікюру викликає пошкодження ДНК, мутації та підвищує ризик розвитку раку шкіри

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

Цьогорічний ApeFest — далеко не єдиний захід, на відвідувачів якого потрапляли шкідливі ультрафіолетові промені. У 2015 році у 4-х дітей у Туреччині розвинувся фотокератит після перегляду шкільної театральної вистави зі світловим шоу, а у 2016-му офтальмологи у Великій Британії повідомили про випадок «масового фотокератиту» у 22 людей, які перебували у нічному клубі. У 2020 році представники організації з охорони здоров’я в Індії заявили, що у 284 людей розвинувся фотокератит після відвідування музичного заходу, де було згодом знайдено розбиту металгалогенну лампу.

Джастін Бібер втратив понад $1,2 млн на своєму NFT Bored Ape — це 95% від початкової вартості «‎сумної мавпи»

Джерело: Ars Technica


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: