Новини Наука та космос 22.09.2022 о 10:42 comment views icon

NASA успішно завершило випробування паливної системи ракети SLS місії Artemis 1

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Космічне агентство NASA провело успішні випробування паливної системи ракети Space Launch System після нещодавнього ремонту, що може говорити про готовність до запуску.

Нагадаємо, старт місії Artemis 1 був запланований на кінець серпня, але йому завадив витік водню у паливоводі одного з двигунів. Наземна команда Космічного центру Кеннеді тричі намагалася усунути її, але зазнала невдачі та змушена була відкласти місію.

Незабаром команда визначила, що витік був викликаний короткочасним надлишковим тиском в основному баку ракети-носія SLS. Щоб запобігти повторенню того ж інциденту, команда скоригувала процедури заповнення бака ракети паливом. Застосовувалися повільніші зміни температур і тисків, щоб запобігти швидким змінам, які можуть спричинити витік. Інженери команди також замінили водневі ущільнювачі після виявлення невеликого поглиблення в одному з них, що могло б сприяти витоку.

Хоча інженери зіткнулися з ще одним витоком водню під час випробування паливної системи, їм вдалося усунути несправність та довести витік до «допустимих значень». Це дозволило їм провести тест на попереднє підвищення тиску, в ході якого рівень тиску в баку з рідким воднем був доведений до рівня, який він переживає безпосередньо перед фактичним запуском.

Директор із запуску Artemis 1 Чарлі Блеквелл-Томпсон сказав, що випробування пройшло «справді добре», і команда змогла виконати всі поставлені завдання. Тепер NASA оцінить дані тесту, перш ніж ухвалити рішення щодо можливості запуску Space Launch System у намічену дату 27 вересня.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

NASA полагодила ракету SLS місії Artemis 1 для безпілотного обльоту Місяця — тестову заправку заплановано на 21 вересня

Джерело: Engadget

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: