Новини Софт 09.07.2024 о 10:52 comment views icon

Не минуло й 40 років. Microsoft додала у Блокнот перевірку правопису та автовиправлення

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Microsoft почала тестувати нові функції в Блокноті ще у березні, а відсьогодні з оновленням вони будуть доступні для всіх користувачів Windows 11 через Microsoft Store.

Функція перевірки правопису, яка з’являється у Блокноті через 41 рік після його запуску, виділятиме слово червоним кольором, якщо воно написане з помилками, а користувачі зможуть натиснути на нього правою кнопкою миші, аби побачити альтернативні пропозиції (для української мови оновлення ще не доступне).

Не пройшло й 40 років. Microsoft додала у Блокнот перевірку правопису та автовиправлення

 

Автовиправлення тим часом працює автоматично і прибирає незначні та очевидні помилки в орфографії чи одруки (їх можна скасувати вручну).

Нові функції можна деактивувати в налаштуваннях Блокнота або налаштувати для окремих розширень файлів (наприклад, лише для .txt, але не для файлів .md або .lic).

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Не пройшло й 40 років. Microsoft додала у Блокнот перевірку правопису та автовиправлення

За інформацією The Verge, перевірка орфографії вимкнена за дефолтом для файлів журналів або «інших типів файлів, пов’язаних із кодуванням».

Microsoft часто розгортає оновлення поступово, тож не всі користувачі побачать функції одразу.

Слід зазначати, що для Блокнота в епоху Windows 11 оновлення додають не вперше: раніше програма отримала інтерфейс із вкладками, темний режим та вбудований лічильник символів.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: