Новини Софт 28.01.2023 о 09:36 comment views icon

Діпфейки для підпису. Нейромережа миттєво генерує рукописний текст — використовуючи базу даних з почерками понад 200 людей

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Демоверсія додатка Calligrapher.ai, що працює в браузері через JavaScript, миттєво перетворює будь-який надрукований текст у рукописний. Після введення речення сайт пропонує 9 різних стилів, кожен з яких можна відрегулювати за швидкістю, шириною та розбірливістю. Завантажити текст можна у векторному файлі SVG.

Сайт особливо цікавий тим, що не використовує відомі рукописні шрифти — кожна літера тут може виглядати оригінально, навіть якщо повторюється велику кількість разів.

Calligrapher.ai створений дослідником машинного навчання Шоном Васкесом, який використав дослідження зі статті 2013 року Алекса Грейвза з британської ШІ-компанії DeepMind. Calligrapher.ai “малює” кожну літеру так, ніби її написала рука людини, керуючись даними, отриманими від рекурентної нейронної мережі (RNN), яка була навчена на основі IAM On-Line Handwriting Database (база даних, що містить зацифровані зразки почерку 221 особи).

Діпфейки для підпису. Нейромережа миттєво генерує рукописний текст — використовуючи базу даних з почерками понад 200 людей

Модель синтезу рукописного тексту Calligrapher.ai налаштована на англомовне письмо, і користувачі повідомляли про проблеми з відтворенням діакритичних знаків, які зазвичай зустрічаються в інших мовах.

У 2018 році Васкес надав базовий код, який забезпечує демонстрацію додатка на GitHub, щоб його можна було адаптувати до інших програм.

З нейронними мережами, які тепер працюють з мовою, зображеннями, відео, друкованим, а тепер і рукописним текстом, здається, що ШІ може претендувати на досягнення в будь-яких галузях людської творчості.

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

ШІ проти авторського права. Безплатний інструмент Watermark Remover.io ефективно видаляє водяні знаки зі стокових зображень

Джерело: Arstechnica


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: