Новини Софт 19.10.2022 о 11:55 comment views icon

Netflix “серйозно вивчає” хмарні ігри (на тлі закриття Stadia від Google) та планує відкрити нову ігрову студію у Каліфорнії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Netflix вже випустив безліч мобільних ігор, але планує вийти за рамки iOS та Android, запустивши свій власний хмарний ігровий сервіс, щоб охопити користувачів ПК та телевізорів.

Компанія серйозно розглядає можливість створення власної ігрової платформи, заявив віцепрезидент Netflix з ігор Майк Верду на конференції TechCrunch Disrupt у вівторок. Минулого року компанія активно зайнялася лінійкою мобільних ігор, але, ймовірно, планує використати свій загальний досвід у потоковій передачі даних, щоб дозволити людям грати через хмару.

“Ми серйозно вивчаємо пропозицію хмарних ігор, щоб ми могли працювати з користувачами на телевізорах і ПК. Ми збираємося підійти до цього, так само як і до мобільних пристроїв: почати скромно і вдумливо з малого, а потім розширюватися. Це крок, який ми повинні зробити, щоб “зустрітися” з користувачами на пристроях, де вони використовують Netflix”, – сказав Верду.

Заява Верду слідує за несподіваними новинами Google про закриття власної хмарної пропозиції Stadia (вона “пішла під ніж” лише через 3 роки після запуску, користувачі можуть продовжувати грати у свої ігри до 18 січня 2023 року), яка не змогла набрати обертів, попри величезні технічні ноу-хау у сфері потокової передачі.

Netflix вважає, що зможе досягти успіху там, де Google зазнав невдачі, оскільки хмарні ігри стануть “цінним доповненням” до наявної бізнес-моделі Netflix, стверджує Верду.

“Ми не просимо вас замінювати консоль – це зовсім інша бізнес-модель. Є надія, що згодом це стане природним способом гри, де б ви не знаходилися”, – сказав він.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Верду також повідомив, що Netflix відкриває нову ігрову студію в Каліфорнії під керівництвом Чакко Сонні, який минулого року залишив посаду виконавчого продюсера Overwatch в Activision Blizzard. Це вже п’ята студія компанії, раніше Netflix оголосив про відкриття студії в Гельсінкі, Фінляндія – її очолив Марко Ластікка, який раніше працював генеральним директором та виконавчим продюсером Electronic Arts, а потім приєднався до Zynga як віцепрезидент і генеральний директор. Також Netflix нещодавно придбав студію Next Games за $72 мл, у березні цього року викупив Boss Fight Entertainment, а у вересні 2021 року – Night School Studio.

Зараз на сервісі є 35 ігор, а в “розробці” знаходяться ще 55. Багато з них ґрунтуються на власних оригінальних продуктах (таких, як серіал “Дивні дива”), або ліцензійній власності (мультсеріал “Губка Боб”). Також Netflix займається розробкою оригінальних ігор.

Новини про можливий запуск власного хмарного ігрового сервісу також збіглися з оголошенням Netflix про доходи за третій квартал: стрімінговий гігант отримав ще 2,41 мільйона передплатників (прогнозувався мільйон), чим збільшив їхню загальну кількість до 223,09 мільйонів. Компанія також повідомила про виторг у розмірі 7,93 млрд доларів, тоді як аналітики прогнозували 7,85 мільярда доларів.

Повне інтерв’ю з Майком Верду на конференції:

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Джерело: The Verge, TechCrunch

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: