Новини Новини 01.06.2022 о 18:06 comment views icon

Онлайн-гра Diablo Immortal вже доступна в деяких країнах. Але не в Бельгії та Нідерландах — через місцеві правила про лутбокси, які прирівняли до азартних ігор

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

У деяких країнах вже доступна умовно-безкоштовна мобільна гра Diablo Immortal. Це остання гра у багаторічній франшизі Diablo та перша, випущена не тільки для ПК, але й для мобільних пристроїв. Diablo Immortal можна завантажити в Apple App Store та Google Play.

До речі, гра виявилася досить ненажерливою. На мобільному пристрої вона займає 12 ГБ: спочатку завантажує 2 ГБ, а потім потрібно ще 10 ГБ.

Грати між собою можуть користувачі як ПК, так і мобільних платформ. Крім того, гравцям доступна зміна класів персонажів посеред кампанії зі збереженням загального прогресу.

Цікавий факт: цей реліз поклав край найдовшому періоду, коли Blizzard не випускала нову гру. Попередній рекорд компанії, від World of Warcraft до StarCraft II, складав 2072 дні. Від виходу Overwatch до 1 червня 2022 року минуло 2199 днів.

Activision Blizzard підтвердила, що Diablo Immortal не вийде в Бельгії та Нідерландах. За даними Eurogamer, ці дві країни виступили проти лутбоксів в іграх та прирівняли їх до азартних ігор.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

«Diablo Immortal не буде доступна в Бельгії чи Нідерландах, а також не з’явиться на Battle.net, у бельгійських та нідерландських програмах або в магазинах Google Play. Це пов’язано з поточним операційним середовищем для ігор у цих країнах. Відповідно, попередня реєстрація гри на цих ринках недоступна», — повідомив представник представника видавця гри.

У 2018 році Комісія з азартних ігор Бельгії заявила, що лутбокси у відеоіграх «порушують законодавство про азартні ігри», і наказала видалити цю функцію з ігор, що продаються в країні. EA, яка використовує один із найуспішніших прикладів лутбоксів у франшизі FIFA, оголосила про припинення продажу внутрішньоігрової валюти в Бельгії. Подібні механіки також були відключені в Overwatch і Counter-Strike: Global Offensive, пише Polygon.

Ситуація у Нідерландах складніша. У постанові від 2020 року Управління з азартних ігор країни наказало EA відключити лутбокси у FIFA, пригрозивши штрафом на сотні тисяч євро на тиждень. Але цього року це рішення скасували, коли суд ухвалив, що внутрішньоігрові карткові колоди не є формою азартних ігор, і скасував більш ранній штраф.

Системні вимоги

Онлайн-гра Diablo Immortal вже доступна в деяких країнах. Але не в Бельгії та Нідерландах — через місцеві правила про лутбокси, які прирівняли до азартних ігор


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: