Новини Технології 08.08.2023 о 15:34 comment views icon

OpenAI запустила вебкраулер GPTBot і додала інструкції для його блокування

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Система GPTBot «‎прочісуватиме» інтернет, щоб збирати базу даних для навчання та вдосконалення ШІ. 

Відповідно до публікації в блозі OpenAI, використання сканера GPTBot має потенціал для покращення існуючих моделей штучного інтелекту – зокрема в таких аспектах, як точність та безпека.

«Вебсторінки, проскановані за допомогою агента GPTBot, потенційно можуть бути використані для вдосконалення майбутніх моделей і відфільтровані з видаленням джерел, які вимагають платного доступу, збирають особисту інформацію або містять текст, який порушує нашу політику», — йдеться в повідомленні компанії.

Водночас оператори вебсайтів зможуть заборонити доступ GPTBot – частково або повністю. Для цього необхідно додати його в файл robots.txt сайту із командою «disallow».

Раніше OpenAI вже оскандалився з тим, що збирає дані – у червні торік на компанію подали до суду за «‎крадіжку» інформації для навчання ChatGPT. Також чатбот якось випадково засвітив чужі історії чатів, а згодом OpenAI додала функцію вимкнення історії, щоб уникнути інших звинувачень. 

18 липня компанія подала заявку до Бюро патентів і торгових марок США на торговельну марку «GPT-5», яка включає програмне забезпечення для людської мови та тексту на основі штучного інтелекту, перетворення звуку в текст і розпізнавання голосу та мови. Ще у червні керівник компанії Сем Альтман заявляв, що OpenAI поки не навчає GPT-5, оскільки потрібно здійснити багато підготовчих робіт.

OpenAI поки не навчає GPT-5 — Сем Альтман каже, що попереду ще багато підготовчих робіт

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: