Новини WTF 02.10.2023 о 11:20 comment views icon

ШІ-версія Тома Генкса рекламує стоматологію в соцмережах — актор заявив, що не має до цього «‎жодного відношення»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Генкс поділився знімком свого «‎ШІ-колеги» в Instagram, щоб попередити прихильників про дипфейк.

«‎Увага! Є відео, в якому моя ШІ-копія рекламує якусь стоматологічну страховку. Я не маю до цього жодного відношення», — написав Генкс у своєму профілі з понад 9,5 мільйонами підписників.

ШІ-версія Тома Генкса рекламує стоматологію в соцмережах — актор заявив, що не має до цього «‎жодного відношення»

Раніше оскароносний актор досить непогано реагував на розвиток ШІ та deepfake-технологій, зазначивши у подкасті британського коміка Адама Бакстона, що таким чином зможе грати у кіно навіть після своєї смерті.

«Тепер будь-хто може відтворити себе в будь-якому віці за допомогою штучного інтелекту або технології глибоких дипфейків. Завтра мене може збити автобус, і все, але виступи можуть тривати й тривати», — сказав Генкс.

Раніше CGI-версія Генкса з’являлась у різдвяному анімаційному фентезі «Полярний експрес» 2004 року, а у сценах фільму «Чоловік на ім’я Отто» 2022 року технологія допомогла створити його старшу версію. У драмі Роберта Земекіса «Тут», яка вийде наступного року, Том зіграє молодшу версію свого персонажа за допомогою інструменту Metaphysic. Компанія зі штучного інтелекту заявила, що може відтворювати «фотореалістичні зміни обличчя з високою роздільною здатністю та ефекти омолодження акторів у режимі реального часу без необхідності подальшого компонування чи роботи з візуальними ефектами».

«Це, звичайно, мистецький виклик, але він також і юридичний», — додав актор у подкасті.

Минулого тижня в США завершився майже 5-місячний страйк сценаристів, які виступали зокрема й проти використання ШІ в галузі. Гільдія письменників Америки врешті-решт дійшла згоди зі студіями та стримінгами — і ось тут можна прочитати, за якими правилами відтепер працюватиме Голлівуд.

Актор Стівен Фрай, який озвучив аудіоверсії «Гаррі Поттера», заявив, що його голос незаконно «‎клонували» за допомогою ШІ

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: