Новини Новини 20.10.2022 о 14:14 comment views icon

США направить $2,8 мільярда на збільшення виробництва акумуляторів для електромобілів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Міністерство енергетики виділяє гранти на суму 2,8 мільярда доларів 20 компаніям у США, які сприятимуть збільшенню виробництва матеріалів для акумуляторів електромобілів усередині країни.

Фінансування передбачено у рамках двопартійного Закону про інфраструктуру, і стане частиною нової “Американської ініціативи з матеріалів для акумуляторів”, метою якої є забезпечення постачання корисних копалин для електромобілів та електричної інфраструктури.

Які проєкти профінансують

Нове фінансування підтримуватиме проєкти, спрямовані на розробку:

  • достатньої кількості літію для батарей, щоб щороку постачати близько 2 мільйонів електромобілів;
  • достатньої кількості акумуляторного графіту для щорічного постачання приблизно 1,2 мільйона електромобілів;
  • достатньої кількості нікелю для щорічного постачання приблизно 400 000 електромобілів.

Також передбачено створення:

  • першого великомасштабного промислового підприємства з виробництва солі літієвого електроліту (LiPF6) у США;
  • заводу з виробництва електродних зв’язуючих речовин, здатного забезпечити 45% очікуваного внутрішнього попиту на такі матеріали для акумуляторів електромобілів у 2030 році;
  • перших підприємств з виробництва оксиду кремнію у промислових масштабах для виробництва анодних матеріалів приблизно для 600 000 акумуляторів електромобілів на рік;
  • першого заводу з виробництва літій-залізо-фосфатного катода у США.

У Білому домі також зазначають, що надані гранти залучать інвестиції у розмірі понад 9 мільярдів доларів у створення акумуляторів для електромобілів.

Компанії-одержувачі грантів

Серед 20 компаній, які отримають фінансування – виробник Albemarle. Грант у розмірі 149,7 млн доларів компанія направить на будівництво підприємства в Північній Кароліні для легкої обробки породи, що містить літій, із шахти, яку компанія має відкрити. Об’єкт постачатиме продукцію на окремий завод у США, який, як заявила Albemarle у червні, подвоїть виробництво літію для акумуляторів електромобілів.

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

Компанія Piedmont Lithium, акції якої зросли майже на 11% після новини про фінансування, отримала 141,7 млн ​​доларів на будівництво власного заводу з перероблювання літію в Теннессі, де компанія спочатку оброблятиме метал, отриманий з Квебеку та Гани.

Talon Metals (у якої є угода на постачання нікелю з Tesla) отримає 114,8 млн доларів на будівництво заводу в Північній Дакоті – підприємство перероблятиме гірську породу, видобуту з підземної копальні в Міннесоті.

Інші гранти включають 316,2 млн доларів приватній компанії Ascend Elements на будівництво заводу з виробництва акумуляторних батарей, 50 млн доларів приватній компанії Lilac Solutions на демонстраційний завод для так званих технологій прямої екстракції літію, 75 млн доларів приватної компанії Cirba Solutions на розширення заводу з перероблювання акумуляторів в Огайо і 219,8 млн доларів компанії Syrah Technologies на розширення заводу з перероблювання графіту в Луїзіані.

Мета Байдена

Адміністрація Байдена хоче, щоб до 2030 року частка електромобілів у закупівлі нового транспорту у США становила 50%. Також у планах встановлення 500 000 нових зарядних станцій для електротранспорту.

Законодавство, пов’язане з програмою, яке Байден підписав у серпні, встановлює нові суворі вимоги до компонентів акумуляторів та джерел для податкових пільг для споживачів електромобілів у розмірі 7500 доларів. Окремий закон про інфраструктуру на суму 1 трильйон доларів, підписаний у листопаді 2021 року, надає 7 мільярдів доларів на забезпечення виробникам США доступу до критично важливих мінералів та інших компонентів для виробництва батарей.

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

Білий дім заявив, що Сполучені Штати та їх союзники не виробляють достатньої кількості найважливіших мінералів та матеріалів, що використовуються в батареях для електромобілів.

“В даний час Китай контролює більшу частину ланцюжка поставок критично важливих корисних копалин, а відсутність потужностей з видобутку та переробки в США може перешкодити розробці та впровадженню електромобілів, внаслідок чого ми залежатимемо від ненадійних закордонних ланцюжків поставок”, – йшлося на брифінгу адміністрації Байдена.

Раніше Джо Байден заявляв про намір електрифікувати весь урядовий автопарк із 645 тисячами автомобілів.

Джерело: Engadget, Reuters


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: