Новини Технології 12.04.2023 о 17:55 comment views icon

У США проводять публічні опитування щодо штучного інтелекту – на їх основі можуть розробити правила регулювання для ChatGPT та подібних систем

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Національне управління телекомунікацій та інформації США (NTIA) збирає публічні коментарі щодо роботи штучного інтелекту та способів його регулювання – аби надалі забезпечити функціонування цих моделей «без шкоди».

У першу чергу NTIA цікавиться методами перевірки безпеки ШІ та обсягом доступу до даних, необхідного для оцінки систем, а також тим, чи можуть знадобитися різні стратегії регулювання для окремих галузей (наприклад, освіти, медицини тощо).

Управління прийматиме коментарі до 10 червня, і вважає, що правила необхідно вводити якомога скоріше, оскільки «зростає кількість інцидентів», коли штучний інтелект завдає шкоди.

Дійсно, генеративні ШІ-моделі вже були пов’язані з витоками інформації (заголовки чужих розмов в ChatGPT) і порушенням авторських прав (художники подали позов проти творців Stable Diffusion, Midjourney та DreamUp). До того ж уряди побоюються, що технологію будуть використовувати для автоматизованої дезінформації та кампаній зловмисного програмного забезпечення. Є також деякі питання щодо точності та упередженості систем

Група експертів зі штучного інтелекту та керівників галузі у відкритому листі закликали до шестимісячної паузи у розробках систем штучного інтелекту, потужніших, ніж нещодавно запущений OpenAI GPT-4 – аби розв’язати питання з безпекою, етикою та регулюванням систем (хоча дехто, схоже, прагнув з цього отримати особливий зиск і знизити конкуренцію).

Білий дім ще не має остаточної позиції щодо ризиків, пов’язаних зі ШІ. Президент США Джо Байден обговорював цю тему з радниками минулого тижня, але сказав, що «ще занадто рано з’ясовувати, чи є ця технологія небезпечною». Але дії NTIA демонструють, що в країні можуть розглядати ШІ, як серйозну проблему.

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Раніше італійська служба захисту даних наказала OpenAI тимчасово припинити обробку даних італійських користувачів на тлі розслідування щодо ймовірного порушення суворих європейських правил конфіденційності. Також ми розповідали, як в інших країнах планують контролювати ШІ-технології:

В Італії повністю заборонили ChatGPT – а ось як контролюватимуть ШІ-технології в США, ЄС, Великій Британії та Україні

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: