Новини WTF 13.02.2024 о 09:44 comment views icon

Тайвань звинуватив Китай у крадіжці технологій виробництва мікросхем

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Тайвань звинуватив Китай у крадіжці технологій виробництва мікросхем

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Тайванський дипломат у Вашингтоні Александр Юй висунув звинувачення на адресу Китаю щодо спроби конкурувати з Тайванем у напівпровідниковій промисловості нечесними методами, включаючи крадіжку інтелектуальної власності. Посол Китаю в США заперечує будь-які правопорушення з боку китайських компаній.

Де-факто посол Тайваню в США звинуватив китайських виробників мікросхем у тому, що вони обходять стандартні практики розробки інновацій і натомість вдаються до нечесних методів, щоб розширити свої можливості. Попри значні інвестиції, Юй залишається скептиком щодо здатності Китаю виробляти передові процесори, які могли б конкурувати на світовій арені, особливо в умовах узгоджених зусиль США, спрямованих на стримування технологічних амбіцій Пекіна за допомогою експортних обмежень та інших заходів.

Китай спрямує $40 млрд на виробництво чипів – на тлі продовження торгових санкцій з боку США

Вони насправді не дотримуються правил. Вони обманюють та копіюють. Вони крадуть технології.

— сказав Юй в інтерв’ю Reuters.

По правді кажучи, китайський лідер з виробництва мікросхем Semiconductor Manufacturing International Corp. вкрав технологічні процеси тайванської TSMC на початку 2000-х років і був двічі визнаний винним у цьому, передає Tom’s Hardware. Однак сучасні технології, такі як 7-нм і 5-нм технологічні вузли, настільки складні, що вкрасти їх практично неможливо. Тому замість того, щоб красти передові технології виробництва, SMIC наймає фахівців з TSMC та Samsung Foundry.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Представник посольства Китаю в США назвав це звинувачення позбавленим здорового глузду і мотивованим злістю.

Науково-технічні досягнення Китаю не досягаються шляхом «обману» і «крадіжки». Наш розвиток завжди будується на власних силах, і ми впевнені, що продовжуватимемо зміцнювати здатність Китаю до самодостатності й технологічних інновацій.

— заявив представник посольства Китаю Лю Пенгю.

Діалог також торкнувся звинувачень Дональда Трампа, який стверджував, що Тайвань краде американські робочі місця в напівпровідниковій промисловості. Юй спростував їх, наголосивши на стратегічних інвестиціях тайванських компаній у США, зокрема, згадавши про значні інвестиції TSMC у заводи в Аризоні, які роблять Тайвань партнером США, а не конкурентом. Юй також підкреслив двопартійну підтримку, якою користується Тайвань у США.

Huawei, ймовірно, будує секретну мережу заводів для виробництва чипів по всьому Китаю

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: