Новини Технології 04.04.2023 о 13:26 comment views icon

Антиплагіат для викладачів Turnitin може виявляти «присутність» штучного інтелекту у роботах студентів – з 98% точністю

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Програма Turnitin, яку використовують понад 2 млн викладачів для пошуку плагіату у роботах студентів, відтепер має інструмент для виявлення ШІ – оновлення додали на тлі популярності ChatGPT та інших платформ штучного інтелекту.

«Викладачі кажуть, що виявлення ШІ у роботах учнів – це першочергове завдання. І не менш важливо, щоб ця технологія стала одним зі складників їхнього робочого процесу, тож ми інтегрували цю можливість в Turnitin», — сказав генеральний директор Turnitin Кріс Карен. 

У пресрелізі вказують, що Turnitin зможе виявляти використання ChatGPT та інших платформ штучного інтелекту «з 98-відсотковою точністю», а сама технологія виявлення GPT3 працює в компанії понад два роки. 

«Детектор штучного інтелекту від Turnitin забезпечує оцінювальне вимірювання того, скільки речень у письмовому матеріалі можуть бути згенеровані ШІ. Викладачі можуть його використовувати, щоб визначити, чи потрібен подальший перегляд, запит або обговорення зі студентом», — йдеться в повідомленні. 

Запуск ChatGPT викликав неабиякий резонанс серед викладачів шкіл і вищих навчальних закладів: одні з радістю прийняли технологію, а інші висловили занепокоєння щодо труднощів виявлення шахрайства в учнівських роботах. Наприклад, чатбот заборонили використовувати у школах Нью-Йорка, оскільки викладачі не розрізняли тексти штучного інтелекту і твори, написані студентами

Окремо Turnitin запускає сайт для вчителів, на якому розміщенні поради для викладачів щодо політики академічної доброчесності в епоху ШІ та інформація про прогрес у розвитку інструментів штучного інтелекту.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися
Інтерфейс програми Turnitin, де призначається загальна оцінка та виділяються речення, які, ймовірно, створені штучним інтелектом. Компанія каже, що навмисно обрала синій, а не червоний колір для виділення. Ілюстрація: Washington Post
Інтерфейс програми Turnitin, де призначається загальна оцінка та виділяються речення, які, ймовірно, створені штучним інтелектом. Компанія каже, що навмисно обрала синій, а не червоний колір для виділення. Ілюстрація: Washington Post

За шість місяців після офіційного запуску ChatGPT OpenAI оголосила про випуск останньої версії генеративної мовної моделі ШІ GPT-4, тож, здається, що інструмент антиплагіату трохи відстає від поточної версії чатбота. В експерименті, який провів журналіст The Washington Post, Turnitin перевірив 16 есе – написаних учнями, штучним інтелектом та змішаним способом. Інструмент правильно позначив шість творів і помилився у трьох. У решті семи есе Turnitin заплутався у визначенні джерел, неправильно позначаючи твори авторства ChatGPT чи змішаних джерел. 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: