Новини Технології 04.04.2023 о 13:26 comment views icon

Антиплагіат для викладачів Turnitin може виявляти «присутність» штучного інтелекту у роботах студентів – з 98% точністю

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Програма Turnitin, яку використовують понад 2 млн викладачів для пошуку плагіату у роботах студентів, відтепер має інструмент для виявлення ШІ – оновлення додали на тлі популярності ChatGPT та інших платформ штучного інтелекту.

«Викладачі кажуть, що виявлення ШІ у роботах учнів – це першочергове завдання. І не менш важливо, щоб ця технологія стала одним зі складників їхнього робочого процесу, тож ми інтегрували цю можливість в Turnitin», — сказав генеральний директор Turnitin Кріс Карен. 

У пресрелізі вказують, що Turnitin зможе виявляти використання ChatGPT та інших платформ штучного інтелекту «з 98-відсотковою точністю», а сама технологія виявлення GPT3 працює в компанії понад два роки. 

«Детектор штучного інтелекту від Turnitin забезпечує оцінювальне вимірювання того, скільки речень у письмовому матеріалі можуть бути згенеровані ШІ. Викладачі можуть його використовувати, щоб визначити, чи потрібен подальший перегляд, запит або обговорення зі студентом», — йдеться в повідомленні. 

Запуск ChatGPT викликав неабиякий резонанс серед викладачів шкіл і вищих навчальних закладів: одні з радістю прийняли технологію, а інші висловили занепокоєння щодо труднощів виявлення шахрайства в учнівських роботах. Наприклад, чатбот заборонили використовувати у школах Нью-Йорка, оскільки викладачі не розрізняли тексти штучного інтелекту і твори, написані студентами

Окремо Turnitin запускає сайт для вчителів, на якому розміщенні поради для викладачів щодо політики академічної доброчесності в епоху ШІ та інформація про прогрес у розвитку інструментів штучного інтелекту.

Онлайн-курс повного дня Front-end developer від Mate academy.
Курс Front-end developer допоможе вам підготуватись до карʼєри в IT з нуля. На вас чекає багато практики та досвідчені ментори. .
Отримати знижку на курс
Інтерфейс програми Turnitin, де призначається загальна оцінка та виділяються речення, які, ймовірно, створені штучним інтелектом. Компанія каже, що навмисно обрала синій, а не червоний колір для виділення. Ілюстрація: Washington Post
Інтерфейс програми Turnitin, де призначається загальна оцінка та виділяються речення, які, ймовірно, створені штучним інтелектом. Компанія каже, що навмисно обрала синій, а не червоний колір для виділення. Ілюстрація: Washington Post

За шість місяців після офіційного запуску ChatGPT OpenAI оголосила про випуск останньої версії генеративної мовної моделі ШІ GPT-4, тож, здається, що інструмент антиплагіату трохи відстає від поточної версії чатбота. В експерименті, який провів журналіст The Washington Post, Turnitin перевірив 16 есе – написаних учнями, штучним інтелектом та змішаним способом. Інструмент правильно позначив шість творів і помилився у трьох. У решті семи есе Turnitin заплутався у визначенні джерел, неправильно позначаючи твори авторства ChatGPT чи змішаних джерел. 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: