Новини Україна 17.11.2023 о 14:25 comment views icon

У Львові запустили ЛеоКарт — єдиний квиток для проїзду в громадському транспорті, який можна активувати вже з 11 грудня

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

У Львові запустили ЛеоКарт — єдиний  квиток для проїзду в громадському транспорті, який можна активувати вже з 11 грудня

За перший день продажу, який стартував 15 листопада, мешканці Львова розкупили понад 1000 карток.

ЛеоКарт можна використовувати вже з 11 грудня — після запуску безготівкової оплати та єдиних тарифів на проїзд в автобусах, трамваях та тролейбусах Львова.

«‎До цього часу ми не рекомендуємо використовувати таку картку, бо до 11 грудня вона не є підставою для проїзду. Водночас при валідації кошти з рахунку ЛеоКарт будуть списані», — зазначив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Вартість транспортного квитка ЛеоКарт початково обійдеться у 70 грн — 60 грн за саму пластикову карту і депозит у розмірі 10 грн (сума залишається на балансі картки й дає можливість пасажиру, навіть при нульовому балансі, здійснити одну резервну поїздку).

Далі пасажир може поповнювати баланс відповідно до своїх потреб — від гривні та більше. Комісійний збір, незалежно від способу чи суми поповнення картки, з пасажира не стягується.

Придбати загальні транспортні картки ЛеоКарт та поповнити їх баланс можна у 43 пунктах на основних зупинках громадського транспорту (35 кіосків «Інтерпрес» та 8 терміналів EasyPay, що облаштовані відповідними диспенсерами). Надалі мережа пунктів продажу/поповнення транспортних карток розширюватиметься, актуальні місця можна переглянути тут.

Раніше у Львові запустили тестування електронної оплати на трьох маршрутах громадського транспорту, які обслуговують 28 автобусів, а з 11 грудня сплатити без готівки за проїзд можна буде у всьому громадському транспорті міста — карткою ЛеоКарт, банківською картою чи пристроєм з NFC (можливість оплати готівкою залишиться, але ця опція буде найдорожчою для пасажирів).


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: