Новини Україна 17.11.2022 о 10:49 comment views icon

У застосунку «Дія» тепер можна отримати витяг про місце проживання

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

У застосунку державних послуг «Дія» тепер можна згенерувати витяг про місце проживання. З червня ця послуга була доступна на порталі, а відтепер отримати її можна і в застосунку (його потрібно оновити до актуальної версії), повідомляє Мінцифри.

Оновлено [12:36]: Оновлення, яке додає витяг про місце проживання, поки доступно лише на iOS (версія 3.0.49), на Android воно має з’явитися найближчим часом.

Це документ, що підтверджує задеклароване або зареєстроване місце проживання. Наразі це одна з найпопулярніших довідок, яка необхідна при отриманні кожної четвертої держпослуги: одруженні, відкритті рахунку в банку, влаштуванні дитини в садочок, оформленні на роботу та в службі зайнятості чи постановці на військовий облік. Раніше для оформлення документа необхідно було йти до відповідних органів реєстрації та стояти в чергах, щоб отримати паперову довідку.

Отримати витяг про місце проживання у застосунку «Дія» можна у три кліки

  • В оновленому застосунку «Дія» перейти до розділу «Послуги»
  • Вибрати пункт меню «Довідки та витяги» → обрати послугу «Витяг про місце проживання»
  • Натиснути кнопку «Замовити витяг»

Після опрацювання заявки (протягом декількох хвилин) та за умови наявності необхідних відомостей у державних реєстрах з’явиться можливість завантажити pdf-документ протягом 24 годин. Так само в застосунку можна замовити витяг про місце проживання дітей.

Кожен електронний витяг містить унікальний номер та QR-код — перевірити справжність документа можна за допомогою камери смартфона, просто просканувавши код. Існують також інші способи підтвердити місце проживання — за допомогою цифрового паспорта в «Дії» (внутрішнього або закордонного) або відповідним штампом у паспорті у формі книжечки, який проставлений виключно до 01 грудня 2021 року.

Як працює послуга — в офіційному відео з покроковою інструкцією розповідає очільник Мінцифри Михайло Федоров.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Зараз у Мінцифрі працюють над усуненням цієї довідки з ланцюжка з метою подальшої автоматизації — задум полягає у тому, щоб державні органи та приватні компанії могли самостійно отримувати ці дані після отримання явної згоди користувача на відповідний запит у «Дії».

  • «Дія» — український електронний сервіс державних послуг. Для користувачів доступні портал та застосунок «Дія». На порталі можна отримати онлайн 70+ державних послуг, а в оновленому мобільному застосунку — доступ до 16 цифрових документів та 25 послуг.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: