Новини Технології 11.08.2023 о 14:37 comment views icon

В Google кажуть, що видалення старих статей не допоможе піднятися в пошуковій видачі. І радять так не робити

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Google відреагував на нещодавні «махінації» CNET з видаленням «тисяч» статей у намаганні показати, що навіть інтернет не вічний обійти систему та піднятися у пошуковій видачі вище конкурентів.

Що кажуть в Google

Ситуацію прокоментував гуру SEO Денні Салліван, який обіймає в Google посаду фахівця зі зв’язків з громадськістю (його сфера відповідальності — Пошук). Він заявив, що така SEO-оптимізація може перемкнути увагу Google на інший контент, але глобально ні на що не вплине і точно не допоможе сайту піднятися вище у пошуковій видачі.

В Google кажуть, що видалення старих статей не допоможе піднятися в пошуковій видачі. І радять так не робити
Одна з ключових заяв Денні Саллівана з Google щодо покращення ранжування шляхом видалення старих статей

Також в Google уточнили, що кількість старих матеріалів на тому чи іншому сайті ніяк не впливає на рейтинг свіжих публікацій, оскільки компанія не обліковує такі матеріали й не помічає сайти якимись маркерами “свіжості”.

В Google кажуть, що видалення старих статей не допоможе піднятися в пошуковій видачі. І радять так не робити

Знову CNET намагається маніпулювати пошуком Google

Серед перших на чергові оригінальні експерименти CNET звернуло увагу видання Gizmodo —  автори дослідження, вивчивши архівні версії сторінок, з’ясували, що до середини липня 2023 р. тексти видаляли невеликими партіями, а після цього темпи різко зросли. За оцінками Gizmodo, адміністрація CNET видалило «тисячі» статей, намагаючись так дати Google чіткий «сигнал», що сайт не застарів і досі актуальний.

Безпощадне SEO: CNET видаляє тисячі старих статей, щоб покращити ранжування в пошуку Google

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

CNET заснували у 1994 році — це одне із найстаріших та досить авторитетних видань про технології. А нам залишається пригадати, що це далеко не перший такий пікантний технологічний інцидент з участю CNET за відносно короткий проміжок часу. Пам’ятаєте скандал на початку року сайт — через приховане використання алгоритмів штучного інтелекту для написання окремих матеріалів, а також переписування підводок, щоб маніпулювати алгоритмами Google та підіймати їх вище у пошуковій видачі. Зрештою з’ясувалося, що майже половина матеріалів авторства роботів-журналістів містила помилки, а CNET попри критику не відмовився від сумнівної практики.

Насамкінець залишається пригадати досить комічний випадок з минулого, коли тодішній простибоже президент США Дональд Трамп звинувачував Google у перекрученні видачі та навмисній демонстрації поганих новин про нього, а гендиректор Google Сундар Пічаї пояснював Конгресу, чому на запит «ідіот» пошуковик видає фото Дональда Трампа. Це відбувалося у 2018-му (1 та 2) і тоді нас непогано розважило.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: