Новини Софт 03.06.2022 о 16:03 comment views icon

В Україні з’явився сайт для збору інформації про завдані збитки аграрному сектору від війни з росією

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» за підтримки Мінагрополітики створила електронну платформу для збору інформації про завдані збитки аграрному сектору України. Її створити з метою чіткого розуміння географії та розміру збитків асоціація.

За допомогою онлайн-інструменту суб’єкти господарювання (фермери, господарства, сільгосппідприємства) можуть подати заявку та повідомити про завдані їм збитки для опрацювання органами державної влади з метою подальшого відшкодування та компенсацій.

Види майна, які можна фіксувати, як зруйновані, викрадені чи пошкоджені:

  • земельні ділянки;
  • інфраструктурні об’єкти;
  • сільськогосподарська техніка;
  • вантажні та легкові автомобілі;
  • запаси ресурсів;
  • обладнання та устаткування;
  • продукція тваринництва та рослинництва:

Зафіксувати збитки можна за цим посиланням.

«Війна, яку розв’язала росія проти України, поставила під загрозу продовольчу безпеку світу. Ворог навмисно мінує поля, потужності, викрадає та підриває сільськогосподарську техніку, збіжжя, знищує об’єкти аграрної інфраструктури.

Для якнайшвидшої відбудови аграрного потенціалу України важливим кроком є саме фіксація та документування завданих збитків, їх оцінка».

пресслужба Мінагрополітики

2 червня Reuters з посиланням на українське посольство в Бейруті (Ліван) повідомило, що за три місяці повномасштабного вторгнення росія вивезла тільки до Сирії понад 100 тисяч тонн зерна, вкраденого в Україні. Враховуючи міжнародні ціни на пшеницю, цей обсяг коштує понад 40 мільйонів доларів.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: