Новини Пристрої 10.05.2022 о 16:29 comment views icon

Відеокарти Intel: нові деталі виходу графічних процесорів Arc Alchemist для ноутбуків та ПК цього року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

У блозі компанії Intel з’явилася докладна інформація про дорожню карту випуску дискретних графічних процесорів Arc Alchemist. Компанія планує використовувати поетапний підхід, у рамках якого пріоритет буде відданий збирачам систем та OEM-виробникам у Китаї, коли справа дійде до настільних відеокарт. Однак чіпи для ноутбуків зараз поставляються виключно в ноутбуки Samsung в Південній Кореї.

Intel каже, що працює з іншими виробниками ноутбуків, такими як Lenovo, Acer, HP та Asus, щоб їх ноутбуки були випущені з графічними процесорами початкового рівня Arc 3 «якнайшвидше». Ноутбуки з потужнішими графічними процесорами Arc 5 і Arc 7 заплановані на «початок літа». Ліза Пірс, віцепрезидент і генеральний менеджер Visual Compute Group, пише, що сподівалися, що «доступність буде ширшою», але звинувачують у затримці розробку програмного забезпечення та проблеми з ланцюжком постачання.

Для ПК Intel називає другий квартал як орієнтовний термін випуску. Вона стверджує, що перші настільні GPU будуть початкового рівня A3, які спочатку будуть доступні китайським збирачам систем та OEM-виробникам (тому вони не будуть доступні як готовий компонент для встановлення в самостійно зібрану машину), а потім поширяться по всьому світу та серед самостійних збирачів . “Пізніше цього літа” Intel планує випустити більш потужні карти Arc A5 і A7 для настільних ПК, знову ж таки розпочавши з професійних збирачів систем, а потім розширивши асортимент.

Це набагато точніша дорожня карта, ніж та, яку компанія оголосила у лютому, коли вона просто сказала, що графічні процесори з’являться у ноутбуках у першому кварталі, у настільних ПК – у другому кварталі, а у робочих станціях – у третьому кварталі. Але Intel наводить кілька причин для такого поетапного підходу.

По-перше, розпочавши зі збирачів систем, вона може зосередитись на тому, щоб її GPU працювали з певною кількістю інших компонентів, а не з тим, що може отримати збирач домашнього комп’ютера.

По-друге, китайський ринок, очевидно, має «високий попит» на ці види GPU початкового рівня, і він фізично ближчий до заводів, що виробляють компоненти для плат, тоді як транспортні витрати різко зросли.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Швидше за все, збирачі домашніх ПК в ЄС та США отримають нові графічні карти Intel для настільних ПК вже наприкінці літа. Оскільки очікується, що Nvidia випустить нову серію відеокарт 4000 пізніше цього року, це може означати, що GPU Intel-початківці зіткнуться з жорсткою конкуренцією з боку дуже відомого гравця на старті продажів.

Майбутня дискретна відеокарта Intel Arc Alchemist A770 в тестах показала себе гірше за AMD Radeon RX 6700 XT та NVIDIA GeForce RTX 3070


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: