Новини Технології 30.08.2023 о 18:23 comment views icon

ВПС США планують збудувати флот безпілотників з ШІ на $6 млрд

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Один безпілотник XQ-58A Valkyrie обійдеться у $3 млн за одиницю.

Пентагон під тиском Китаю, який прискорився у закупівлі зброї останніми місяцями, запустив програму, спрямовану на створення американської бази виробництва безпілотників. ВПС США у рамках цих зусиль запросили майже $6 млрд федерального фінансування протягом наступних 5 років на створення флоту безпілотних літаків XQ-58A Valkyrie, кожен з яких обійдеться у $3 млн.

ВПС США планують збудувати флот безпілотників з ШІ на $6 млрд

Valkyrie поставляються компанією Kratos Defence & Security Solutions у рамках програми ВПС США Low Cost Attritable Strike Demonstrator (LCASD). 9-метровий безпілотник важить 1100 кг без палива та може нести до 500 кг боєприпасів.

XQ-58 було створено як малопомітний літак супроводу для підтримки F-22 і F-35 (найсучасніші та найпотужніші бойові машини в арсеналі Америки вартістю $143 млн і $75 млн відповідно) під час виконання бойових завдань, хоча ВПС США вбачають у ньому й інші ролі з пристосуванням зброї та приладів для окремих місій – зокрема для спостереження та поповнення запасів.

Цього місяця Kratos провів тригодинну демонстрацію для XQ-58 під управлінням ШІ на авіабазі Елгін.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

«Це дуже дивне відчуття. Злітати поряд з чимось, що самостійно приймає рішення. І це не людський мозок», – сказав в коментарі New York Times пілот-випробувач ВПС США Рос Елдер.

У червні начальник відділу випробувань і операцій ВПС США, полковник Такер Гамільтон, припустив на конференції, що штучний інтелект потенційно зможе вразити свого оператора — однак у Міноборони заявили, що він «неправильно висловився»

Запит бюджету для Пентагону мають розглянути у Конгресі й, в разі схвалення, програма XQ-58 у 2024 році потребуватиме початкових витрат у розмірі $3,3 млрд.

Джерело: Engadget

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: