Новини Новини 26.12.2022 о 14:47 comment views icon

Виробництво та продажі Apple під загрозою: у Китаї 37 млн людей захворіли COVID-19 за один день (і 248 млн з початку грудня)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Бізнес Apple перебуває під загрозою через широкомасштабний спалах коронавірусу у Китаї. Збої в ланцюжку постачань збільшують ризик багатомісячних затримок виробництва iPhone, скорочується й попит у країні – повідомляє Financial Times.

Американському технологічному гіганту довелося боротися з хаосом під час виробництва на гігантській фабриці його головного збирача Foxconn у Чженчжоу. Підприємство, відоме як «місто iPhone», постало перед труднощами після спалаху COVID-19, що розпочався у жовтні та протестів у листопаді.

Foxconn перенесла частину свого виробництва на інші заводи по всьому Китаю, в той час, як Apple працювала з постачальниками компонентів, щоб скоротити надзвичайно довгий час очікування: близько 23 днів для клієнтів, котрі купують iPhone у США, згідно з дослідженням швейцарського банку UBS.

Китайський уряд скасовує політику нульової толерантності до COVID – це загрожує Apple більш довгостроковими ризиками потенційної нестачі робітників на заводах з виробництва компонентів та при збиранні апаратів на підприємствах по всій країні.

6 листопада компанія попередила про значні збої в роботі напередодні курортного сезону. Ця незвичайна заява була зроблена менш ніж за два тижні після того, як керівники Apple прогнозували стримане зростання продажів у критичний період напередодні Різдва, що мало становити менше ніж 8%.

Аналітики сходяться на думці, що виторг компанії в цьому кварталі впаде нижче від рекордних $123,9 млрд, отриманих у той же період минулого року, а чистий прибуток впаде більш ніж на 8%. Це перерве смугу зростання доходів завдовжки 14 кварталів, оскільки Apple зіткнулася з нестачею від 5 до 15 млн iPhone. При цьому багато аналітиків спочатку завищували прогнози на наступні шість місяців, припускаючи, що невиконані замовлення будуть відкладені, а не скасовані.

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Однак ризики для доходів Apple у 2023 році збільшилися: моделювання показало, що близько мільйона жителів Китаю зіткнуться з ризиком смерті внаслідок захворювання COVID у зимові місяці – після того, як голова Сі Цзіньпін скасував суворі заходи контролю за пандемією.

Apple Китай

За даними державних органів охорони здоров’я, майже 37 млн ​​осіб у Китаї могли бути заражені COVID-19 лише за один день грудня, що робить спалах у країні найбільшим у світі. 248 млн осіб, або майже 18% населення, заразилися вірусом у перші 20 днів місяця. За відомостями Bloomberg, інфіковано вірусом більш ніж половину жителів Пекіна та провінції Сичуань на південному заході Китаю.

Відомо як мінімум про один магазин Apple у Китаї, що припинив свою роботу через масове захворювання співробітників. П’яту частину виторгу Apple забезпечують продажі у Китаї, які можуть скоротитися не тільки через перебої в роботі магазинів та фабрик, а й через скорочення витрат споживачами через економічну ситуацію, що погіршується на тлі пандемії.

У Китаї виробляється понад 90% iPhone. Конкурент Apple на ринку смартфонів, компанія Samsung, залишила Китай у 2019 році та диверсифікувала збирання смартфонів, розмістивши замовлення не менш ніж у чотирьох інших країнах. Ситуацію посилює політична та економічна конфронтація Китаю з США, що вилилася у санкції щодо високих технологій, запроваджені Вашингтоном.

Фінансовий звіт Apple: кращий початок року за всю історію та майже $100 млрд виторгу на тлі рекордних продаж iPhone та Mac

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

 


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: