Новини Крипто 14.07.2023 о 13:04 comment views icon

Ripple здобула перемогу в суді над SEC — криптовалюта XRP злетіла в ціні та потягнула за собою інші монети

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Ринкова капіталізація XRP збільшилась на $21 млрд всього за три години.

Раптове зростання було зумовлене рішення суду Південного округу Нью-Йорка у справі Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) проти творця XRP Ripple, яка тягнеться ще з 2020 року. У позові стверджувалось, що компанія протягом кількох років продавала незареєстровані цінні папери у вигляді токенів XRP роздрібним інвесторам.

На засіданні 13 липня Ripple здобула часткову перемогу, коли суддя оголосила що «пропозиція та продаж XRP на біржах цифрових активів не дорівнює пропозиціям та продажу інвестиційних контрактів».

Лише за кілька годин після цього ринкова капіталізація XRP зросла на колосальні $21,2 млрд, досягнувши нового річного максимуму у $46,1 млрд. Ціна токена XRP зросла на 98% до $0,93, але нині знизилась на 15 центів.

XRP зросла майже удвічі та стала четвертою за величиною криптовалютою – на тлі часткової перемоги Ripple у суді з регулятором

Паралельно з рішенням вартість ефіру зросла приблизно на 5,7% (майже до $2011, що є найвищим рівнем з травня), тоді як Solana виросла на 18%, а Polygon на 20%. Bitcoin зріс на 3% за останню добу.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Очевидна поспішна скупка XRP ненадовго призвела до падіння американської криптовалютної біржі Uphold, яка була однією з небагатьох великих криптобірж у США, які продовжували продавати XRP, тоді як інші вирішили їх вилучити.

Інвестиційний директор Arca написав у Twitter, що рішення суду щодо XRP «показує чіткий шлях до того, щоб інші токени, за винятком BTC, можна було вважати «не цінними паперами».

Комісія з цінних паперів і бірж вимагає реєструвати усі цінні папери, продані громадськості, що вимагає подання регулярних фінансових звітів і інформації про бізнес. Голова SEC Ґері Ґенслер неодноразово заявляв, що більшість криптовалют є цінними паперами, а отже, входять до їхньої компетенції. Флагманська та найбільша криптовалюта, біткоїн, за словами Ґенслера, є товаром, а не цінним папером.

Джерело: Cointelegraph, Market Watch


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: