Новини Новини 10.12.2022 о 10:02 comment views icon

ЄС встановив граничний термін для переходу на USB-C в смартфонах — 28 грудня 2024 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Остаточний офіційний термін, коли нові телефони, що продаються в Європейському Союзі — включно з майбутніми iPhone — повинні будуть використовувати USB-C для дротової зарядки: 28 грудня 2024 року.

Нове законодавство щодо USB-C було опубліковано в Офіційному журналі ЄС, що робить його формально обов’язковим. Правила офіційно набудуть чинності через 20 днів, а окремі країни-члени ЄС матимуть максимум 24 місяці, щоб застосувати їх.

Дата більш-менш відповідає попереднім прогнозам, але до цього моменту вона залишалася точно невизначеною. Коли у червні 2022 року законодавці досягли початкової згоди щодо законодавства, було зазначено, що воно буде застосовано “восени 2024 року”, але в жовтні визначення відкоригували на “до кінця 2024 року”.

Законодавство поширюватиметься не лише на смартфони, а й на планшети, цифрові камери, навушники та портативні ігрові консолі. Ноутбуки також з часом мають перейти на USB-C — але не раніше квітня 2026 року. Правила стосуються лише пристроїв із дротовою зарядкою.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Apple, яка використовує пропрієтарний Lightning, раніше публічно підтвердила, що планує дотримуватися нових правил, проте представник компанії ясно дав зрозуміти, що компанія незадоволена юридичним примусом. Директор з маркетингу Apple Грег Джосвіак сказав, що компанії “доведеться дотримуватися” нових правил і розкритикував їх за “наслідки для електронних відходів і незручність для клієнтів”.

Apple підтвердила перехід iPhone на USB-C у 2023 році, розкритикувавши рішення ЄС за “незручності для клієнтів”

Раніше ходили чутки, що Apple ймовірно скористається лазівкою та просто покладе до комплекту відповідний перехідник (формулювання в документі виключають таку можливість), а якщо все-таки відмовиться від Lightning в iPhone, то швидше віддасть перевагу власній технології бездротової зарядки MagSafe, ніж USB-C.

Виходячи з поточного графіка випуску, технічно Apple не доведеться робити перехід до запуску флагманського iPhone у 2025 році, але звіти вказують на те, що це може статися раніше. Аналітик Мін-Чі Куо стверджує, що перехід може відбутися вже наступного року.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Марк Гурман з Bloomberg також заявив, що компанія випробувала використання USB-C, і каже, що перехід відбудеться “не раніше” 2023 року.

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: