Новини Пристрої 26.10.2022 о 10:24 comment views icon

Apple підтвердила перехід iPhone на USB-C у 2023 році, розкритикувавши рішення ЄС за “незручності для клієнтів”

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Директор з маркетингу Apple Грег Джосвіак сказав, що компанії “доведеться дотримуватися” нових правил ЄС щодо USB-C і розкритикував їх за “наслідки для електронних відходів і незручність для клієнтів”.

На конференції WSJ Tech Live Apple дала пряме підтвердження того, що iPhone з USB-C все ж таки з’явиться.

“Очевидно, нам доведеться підкоритися, у нас немає вибору”, – сказав Джосвіак.

Грег додав, що “європейці диктують терміни для європейських клієнтів” і не уточнив, чи компанія додасть роз’єм у телефони, що продаються за межами ЄС.

Проте представник компанії ясно дав зрозуміти, що Apple незадоволена юридичним примусом переходу. Історично компанія воліла йти своїм шляхом та довіряти власним інженерам, а не бути змушеною приймати апаратні стандарти законодавцями. Джосвіак нагадав, що колись компанію змушували перейти на Micro USB.

Курс Python developer від Mate academy.
Python дозволяє розробляти сайти, займатись аналітикою даних, навіть створювати штучні інтелекти. Навчайтесь з нами та отримайте гарантоване працевлаштування.
Отримати знижку на курс

Також Грег припустив, що зарядка пристроїв за допомогою знімних кабелів переважно розв’язала б проблему стандартизації (раніше ходили чутки, що Apple ймовірно скористається лазівкою та просто покладе до комплекту відповідний перехідник), і заявив, що перехід iPhone з Lightning на USB-C призведе до великої кількості електронних відходів.

Під час зустрічі не обговорювали можливість появи iPhone без порту, який би покладався виключно на бездротову зарядку (наприклад, власну технологію Apple – MagSafe) – це теоретично вирішило б проблему.

4 жовтня Європейський парламент ухвалив остаточне рішення про впровадження USB-C як єдиного стандарту заряджання широкого спектра гаджетів, включаючи смартфони iPhone та навушники AirPods. Документ ухвалили майже одноголосно: 602 голосами проти 13 (ще 8 утрималися), повідомляє пресслужба парламенту.

Згідно із законом, до кінця 2024 року всі мобільні телефони, планшети та фотокамери, які поставлятимуться до Європи, мають оснащуватися зарядним портом USB Type-C, а з весни 2026 року нові правила щодо єдиної зарядки поширяться на ноутбуки.

Курс Python developer від Mate academy.
Python дозволяє розробляти сайти, займатись аналітикою даних, навіть створювати штучні інтелекти. Навчайтесь з нами та отримайте гарантоване працевлаштування.
Отримати знижку на курс

За інформацією Bloomberg News, Apple планує перевести iPhone на USB-C  у 2023 році. Деякі пристрої, включаючи Mac, більшість iPad та аксесуари вже переведені на USB-C з Lightning та інших роз’ємів.

Джерело: The Verge, Bloomberg

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: