Новини Пристрої 26.10.2022 о 10:24 comment views icon

Apple підтвердила перехід iPhone на USB-C у 2023 році, розкритикувавши рішення ЄС за “незручності для клієнтів”

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Директор з маркетингу Apple Грег Джосвіак сказав, що компанії “доведеться дотримуватися” нових правил ЄС щодо USB-C і розкритикував їх за “наслідки для електронних відходів і незручність для клієнтів”.

На конференції WSJ Tech Live Apple дала пряме підтвердження того, що iPhone з USB-C все ж таки з’явиться.

“Очевидно, нам доведеться підкоритися, у нас немає вибору”, – сказав Джосвіак.

Грег додав, що “європейці диктують терміни для європейських клієнтів” і не уточнив, чи компанія додасть роз’єм у телефони, що продаються за межами ЄС.

Проте представник компанії ясно дав зрозуміти, що Apple незадоволена юридичним примусом переходу. Історично компанія воліла йти своїм шляхом та довіряти власним інженерам, а не бути змушеною приймати апаратні стандарти законодавцями. Джосвіак нагадав, що колись компанію змушували перейти на Micro USB.

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Також Грег припустив, що зарядка пристроїв за допомогою знімних кабелів переважно розв’язала б проблему стандартизації (раніше ходили чутки, що Apple ймовірно скористається лазівкою та просто покладе до комплекту відповідний перехідник), і заявив, що перехід iPhone з Lightning на USB-C призведе до великої кількості електронних відходів.

Під час зустрічі не обговорювали можливість появи iPhone без порту, який би покладався виключно на бездротову зарядку (наприклад, власну технологію Apple – MagSafe) – це теоретично вирішило б проблему.

4 жовтня Європейський парламент ухвалив остаточне рішення про впровадження USB-C як єдиного стандарту заряджання широкого спектра гаджетів, включаючи смартфони iPhone та навушники AirPods. Документ ухвалили майже одноголосно: 602 голосами проти 13 (ще 8 утрималися), повідомляє пресслужба парламенту.

Згідно із законом, до кінця 2024 року всі мобільні телефони, планшети та фотокамери, які поставлятимуться до Європи, мають оснащуватися зарядним портом USB Type-C, а з весни 2026 року нові правила щодо єдиної зарядки поширяться на ноутбуки.

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

За інформацією Bloomberg News, Apple планує перевести iPhone на USB-C  у 2023 році. Деякі пристрої, включаючи Mac, більшість iPad та аксесуари вже переведені на USB-C з Lightning та інших роз’ємів.

Джерело: The Verge, Bloomberg

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: