Новини IT-бізнес 15.10.2023 о 08:30 comment views icon

YouTube також отримав вимогу ЄС щодо контенту про війну в Ізраїлі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Європейський комісар Тьєррі Бретон надіслав листа CEO Alphabet Сундару Пічаї, в якому нагадав йому про зобов’язання компанії згідно із Законом ЄС про цифрові послуги (DSA) запобігати поширенню незаконного контенту та дезінформації на YouTube щодо війни Ізраїлю з ХАМАС.

«Після терористичних атак, здійснених ХАМАС проти Ізраїлю, ми бачимо сплеск незаконного контенту та дезінформації, що поширюється в ЄС через певні платформи», — написав Бретон. Він додав, що YouTube зобов’язаний захищати дітей та підлітків в ЄС від насильницького контенту на платформі, повинен негайно вживати заходів у відповідь на повідомлення з ЄС та вживати ефективні заходи пом’якшення боротьби з ризиками дезінформації. Також Бретон нагадав про заходи проти фейків щодо майбутніх виборів у деяких європейських країнах.

Речник YouTube Айві Чой прокоментував ситуацію: «Після руйнівних атак в Ізраїлі та ескалації конфлікту, який зараз триває в Ізраїлі та Газі, ми видалили десятки тисяч шкідливих відео та закрили сотні каналів. Водночас наші системи продовжують надавати людям високоякісні новини та інформацію. Наші команди цілодобово працюють, щоб відстежувати шкідливі кадри, і залишаються пильними, щоб швидко вжити заходів, якщо потрібно, щодо всіх типів вмісту, включаючи короткі відео та прямі трансляції».

Подібні «листи щастя» раніше отримали Meta та X Twitter, щодо останнього Євросоюз відкрив офіційне розслідування у зв’язку з висвітленням війни. Водночас Павло Дуров висловився проти надто жорсткої модерації воєнного контенту та зазначив, що це неоднозначна справа, а Telegram не нав’язує користувачам дописи, на які вони не підписані.

Курс UI/UX дизайну від Mate academy.
На курсі ви навчитесь створювати інтуїтивно зрозумілі та привабливі інтерфейси вебсайтів і застосунків. Ви також освоїте ключові принципи дизайну та дізнаєтесь як виділятися на ринку. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо. Сертифікат теж буде!
Дізнатися більше про курс

Знов Arma 3: на основі гри створюють фейки про війну в Ізраїлі, як це було на початку вторгнення росії в Україну

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: