Новини IT-бізнес 13.10.2023 о 10:53 comment views icon

ЄС взявся за Ілона Маска — через поширення в X/Twitter фейків про Ізраїль та ХАМАС

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

X може зіткнутися зі штрафом у понад 6% від річного доходу через проблеми з модерацією.

Днями комісар ЄС Тьєррі Бретон звернувся до X за роз’ясненнями щодо поширення дезінформації про війну в Ізраїлі та закликав посилити модерацію контенту — у відповідь гендиректорка соцмережі Лінда Яккаріно заявила, що над цим працює окрема команда, яка видалила чи позначила десятки тисяч дописів з фейками та сотні акаунтів, які підтримували напади ХАМАС.

Бретон своєю чергою зазначив, що деякі «‎органи» позначили публікації з дезінформацією на X, але вони й досі залишилися на сайті.

«На момент отримання вашого листа ми не отримували жодних повідомлень від Європолу щодо незаконного контенту на сервісі», — кажуть в X.

Нині Єврокомісія перевіряє дотримання компанією нових правил модерації, а соцмережа має надати відповідну інформацію щодо свого «протоколу реагування на кризу» до 18 жовтня та інші дані до 31 жовтня. У випадку доведеного порушення X може зіткнутися зі штрафом у понад 6% від річного доходу компанії, що передбачено новим Законом ЄС про цифрові ринки, який набув чинності у серпні (Правила вимагають від платформ, які мають понад 45 мільйонів активних користувачів у ЄС, швидко сканувати та видаляти незаконний контент зі своїх сервісів, а також детально описувати свої методології).

Схожі проблеми можуть з’явитися і в інших соцмереж — «‎листи щастя» про проблеми з модерацією отримав Марк Цукерберг та власник TikTok ByteDance.

Джерело: Engadget, CNBC


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: