Новини Крипто 01.05.2024 о 09:52 comment views icon

Засновник Binancе Чанпен Чжао проведе у вʼязниці 4 місяці — через «неналежний захист» від відмивання грошей на криптобіржі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Засновник Binancе Чанпен Чжао проведе у вʼязниці 4 місяці — через «неналежний захист» від відмивання грошей на криптобіржі

Чжао визнав себе винним у листопаді, а 30 квітня отримав вирок, який передбачає 4-місячне ув’язнення.

«У вас були фінансові можливості та повноваження, щоб забезпечити дотримання кожного окремого нормативного акта, але ви не скористалися цією можливістю», — сказав окружний суддя США Річард Джонс Чжао згідно з повідомленням Reuters.

Федеральні прокурори вимагали для Чжао 3 років в’язниці, а захист наполягав на 5 місяцях умовно.

«Мені дуже шкода», — казав Чжао. «Я вважаю, що першим кроком до прийняття відповідальності є повне визнання помилок. Мені не вдалося запровадити адекватну програму боротьби з відмиванням грошей… Зараз я усвідомлюю серйозність цієї помилки».

У листопаді Чжао, більш відомий як CZ, уклав угоду з урядом США щодо завершення багаторічного розслідування Binance — найбільшої у світі біржі криптовалют. В рамках угоди Чанпен також залишив посаду гендиреректора (за даними CNBC, він все ще володіє приблизно 90% акціями Binance).

Чжао звинувачують у «навмисному» невиконанні ефективної програми боротьби з відмиванням грошей, як того вимагає Закон про банківську таємницю, а також у дозволі Binance обробляти транзакції, пов’язані з доходами від незаконної діяльності (у тому числі між американцями та окремими особами, які перебувають під санкціями). США зобов’язали Binance виплатити $4,3 млрд у вигляді штрафу та конфіскації.

Комісія з цінних паперів і бірж США і Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами окремо позивались до Binance через звинувачення в неправильному поводженні з клієнтськими активами та роботі незаконної незареєстрованої біржі в США.

Представник Binance сказав у заяві CNBC, що криптобіржа здійснила «значні вдосконалення комплаєнсу», зокрема щодо виявлення протидії відмиванню грошей і «найму ключового персоналу з комплаєнсу».

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Нагадаємо, раніше до 25 років ув’язнення засудили засновника криптобіржі FTX Сема Банкмана-Фріда, якого звинуватили в шахрайстві та зловживанні коштами клієнтів


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: