Новини Крипто 06.06.2023 о 09:48 comment views icon

ОНОВЛЕНО: Ще один регулятор США подав до суду на Binance — криптобіржа каже, що стала легкою мішенню у центрі «‎регуляторного перетягування канатів»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

У позові Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) згадується і власник Binance Чанпен Чжао.

Серед іншого криптобіржа та її керівник звинувачуються у незаконній роботі та обмані інвесторів.

«Відповідачі збагатилися мільярдами доларів‎, ризикуючи значними активами інвесторів», – йдеться у документі.

За словами SEC, Binance та Чжао незаконно залучали інвесторів, брали участь у численних незареєстрованих інвестиційних схемах та «обманювали акціонерних, роздрібних та інституційних інвесторів щодо нібито контролю за маніпулятивною торгівлею на платформі Binance.US, якого насправді практично не існувало».

SEC стверджує, що Binance діяла як брокер-дилер, біржа та клірингове агентство без належної реєстрації. Також комісія стверджує, що криптобіржа за законом мала б зареєструвати як цінні папери токен BUSD (стейблкоїн, випущений Paxos) та токен BNB Binance — але цього не зробили, щоб уникнути регуляторного нагляду.

Binance давно стверджувала, що Binance.US працює окремо від основної біржі. Публічно заявляючи, що головна криптобіржа не обслуговувала людей у ​​США, Чжао та інші співробітники Binance допомагали цінним інвесторам обходити засоби контролю, які могли утримати їх від використання платформи, стверджує SEC.

У позові також кажуть, що хоча Binance повідомила інвесторам, що впроваджує контроль над маніпулюванням ринком, вона насправді цього не робила.

Онлайн-курс "Стратегічний маркетинг" від Laba.
Навчіться збільшувати ROI компанії, відстежувати тренди просування та завойовувати нові ринки завдяки комплексній маркетинговій стратегії.
Програма курсу і реєстрація

«Таким чином, відповідачі не змогли задовольнити основні вимоги зареєстрованих бірж — мати правила, призначені для запобігання шахрайським і маніпулятивним діям», — йдеться в позові.

Зокрема, не існувало моніторингу «фіктивної торгівлі», коли трейдер незаконно купує актив з уже контрольованого ним облікового запису, маніпулятивно завищуючи його ціну.

Нагадаємо, що у березні до суду на Binance подав інший регулятор США — Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами США (CFTC). Обвинувачення загалом складаються з 47 сторінок, де серед іншого криптобіржу та її власника звинувачують в ігноруванні нормативних вимог США та навіть терористичній діяльності.

Оновлено, 15:50: В офіційному коментарі Binance заявляє, що «розчарована» поданням скарги зі сторони SEC, особливо після «активної співпраці» криптобіржі з комісією під час розслідування. Усі обвинувачення в Binance відкидають і заявляють, що дотримуються усіх законів та правил. Щодо нібито незареєстрованого BNB — то за словами криптобіржі,  це не цінні папери, а нативні токени, «призначені для створення внутрішньої економіки».

«Через розмір компанії і глобальне визнання Binance стала легкою мішенню, яка
потрапила в центр регуляторного перетягування каната в США», — кажуть представники компанії.

Криптобіржа налаштована «захищати свій бізнес», а дії SEC називає «спробою потрапити у заголовки».

CFTC VS Binance – 8 звинувачень з позову регулятора США проти криптобіржі, на які варто звернути увагу

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: