Новости Новости 01.10.2021 в 10:44 comment views icon

Netflix запустив україномовну версію онлайн-кінотеатру

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Netflix продовжує готуватись до повноцінного запуску в Україні, і ось зараз найбільший онлайн-кінотеатр повноцінно переклав інтерфейс українською — «солов’їна» поповнила список підтримуваних мов і тепер за замовчуванням українським користувачам пропонується локалізована версія інтерфейсу сайту.

Netflix запустив україномовну версію онлайн-кінотеатру

Поки оновився сайт онлайн-кінотеатру, а також запустили сторінки у Facebook та Instagram. Судячи з усього, в додатках локалізація з’являється поступово.

Окрім того, запрацювала українська служба підтримки — допомогу з будь-якого питання можна отримати з 15:00 до 23:00 за Києвом. З технічною підтримкою можна зв’язатись як за допомогою чату, так і телефоном.

Netflix запустив україномовну версію онлайн-кінотеатру

Наразі в бібліотеці онлайн-кінотеатру Netflix є немало серіалів і фільмів українською мовою: деякі з них — з субтитрами, а деякі — з повноцінним дубляжем. Список доступного контенту з українським дубляжем та субтитрами можна знайти за відповідними тегами в сервісі (1 та 2). Судячи з усього, контенту з українською локалізацією побільшає.

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс

Будемо сподіватись, що оплату у гривнях згодом також додадуть — наразі для українців діють тарифи для Європи та ціни у євро).

Netflix запустив україномовну версію онлайн-кінотеатру
Тарифи Netflix — ціна підписки для українців як і раніше в євро.

 

Netflix в Україні

Міжнародна версія Netflix працює в Україні з 2016 року, проте з безліччю обмежень, включаючи неповну бібліотеку контенту від сторонніх виробників в порівнянні з США, оплату в євро та англомовний інтерфейс (наприкінці 2020 року додали російськомовний інтерфейс).

У 2020 році Netflix почав активно готуватись до повноцінного запуску україномовної версії сервісу — наприкінці минулого року ми дізнались про включення студій «Так Треба Продакшн» та Postmodern Postproduction до партнерської програми Netflix Post Partner Program зі статусом Gold (найвищий партнерський статус).

Повноцінна локалізація з конвертацію оплати за підписку у національну валюту та збільшення частки україномовного контенту цілком можуть забезпечити сервісу стрімкий ріст популярності в Україні. Окрім того, дуже часто Netflix не обмежується однією локалізацією, а також закуповує для своєї бібліотеки вітчизняне кіно. Будемо сподіватися, що цей підхід сервіс використає і для ринку України.

***

Напередодні Netflix опублікував точну статистику про глядачів і результатам пошуку для своїх найпопулярніших фільмів і серіалів. Дізнатися найважливіші анонси та подивитися ролики з нещодавнього тригодинного стріму «Тудум», де показали десятки майбутніх проєктів, включаючи продовження «Відьмака» і «Дуже дивних справ», можна з нашого матеріалу.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: