Новости Новости 20.01.2021 в 18:12 comment

Маріупольчанин онлайн наторгував 100 тисяч гривень на неіснуючих тютюнових виробах — йому загрожує до восьми років ув’язнення

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Підприємливого маріупольчанина, який заробляв на особливо довірливих користувачах, викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам Донеччини спільно зі слідчими Центрального відділу поліції області, повідомляє пресслужба кіберполіції.

Фігурант розслідування — 47-річний неодноразово судимий місцевий житель — створив інтернет-магазин, де продавав неіснуючі тютюнові вироби. Від покупців він вимагав передплату на банківську картку, а після одержання грошей, фігурант не виконував взятих на себе зобов’язань та припиняв спілкування із клієнтами. Тобто, так, класична схема інтернет-шахрайства і дивно, що досі люди охоче роблять передплати в сумнівних інтернет-магазинах.

За попередніми підрахунками, зловмисник ошукав близько сотні громадян на понад 100 тисяч гривень.

В оселі правопорушника працівники поліції провели обшук та вилучили речові докази, а його самого було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловікові оголошено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років. Процесуальне керівництво у справі здійснює Маріупольська місцева прокуратура № 1.

Тільки вчора МВС та кіберполіція презентували національний класифікатор онлайн-загроз, а також розповіли про результати роботи у 2020 році.

МВС та кіберполіція розповіли про нейтралізацію у 2020 році міжнародних хакерів, які завдали збитків на 4 мільярди доларів, та презентували національний класифікатор онлайн-загроз

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: