Новости Новости 16.09.2021 в 18:33 comment views icon

Наприкінці вересня на сайті Дія можна буде згенерувати та роздрукувати COVID-сертифікат

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Запуск послуги на сайті Дія, яка дозволить згенерувати та видрукувати COVID-сертифікат, анонсував віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі “Ранок з Україною”.

Міністр зазначив, що команда розробників вже завершує роботу над функцією, і всі охочі зможуть скористатися нею вже наприкінці вересня. Таким чином, отримати цифровий COVID-сертифікат зможуть також ті українці, в яких немає ID-картки чи закордонного біометричного паспорта або які не мають Дія.Підпису чи не користуються застосунком Дія. Це також стане альтернативою для тих користувачів, які досі скаржаться на технічні труднощі з отриманням послуги в додатку Дія.

Згенерувати COVID-сертифікат на порталі Дія можна буде також у декілька кліків, обіцяють у Мінцифрі. Для цього потрібно буде авторизуватися на порталі Дія, вибрати послугу “Згенерувати COVID-сертифікат” та підписати заяву на отримання сертифіката кваліфікованим електронним підписом. Окрім Дія.Підпису, який можна згенерувати в застосунку Дія, можна буде скористатись будь-яким іншим електронним підписом.

Після подання заявки система надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і на його підставі формується сертифікат у форматі PDF, який надалі можна видрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

Наприкінці вересня на порталі Дія можна буде згенерувати лише сертифікат вакцинації про отримання двох доз. Згодом на сайті також з’явиться і COVID-сертифікат про отримання негативного ПЛР-тесту. Також Мінцифра зараз працює над розробкою і сертифіката вакцинації про часткову вакцинацію, який буде доступний як на порталі, так і в застосунку Дія.

Уряд продовжив дію міжнародного COVID-сертифіката (365 днів від моменту щеплення) та пояснив різницю між внутрішніми «жовтим» і «зеленим» COVID-сертифікатами

Web design.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: