Новости Новости 15.09.2021 в 19:20 comment views icon

Уряд продовжив дію міжнародного COVID-сертифіката (365 днів від моменту щеплення) та пояснив різницю між внутрішніми «жовтим» і «зеленим» COVID-сертифікатами

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Уряд ухвалив зміни до «карантинної» постанови № 1236 (набудуть чинності з 20 вересня) та продовжив термін дії міжнародного COVID-сертифіката про вакцинацію. Він діятиме 365 днів від моменту щеплення.

Цифрові сертифікати про вакцинацію від COVID-19 з’явились в «Дії» 20 серпня та були визнані Євросоюзом. У застосунку є два типи сертифікатів — міжнародний для подорожей та внутрішній. Термін їх дії спочатку встановили рівним 180 днів з моменту генерації. Втім на момент запуску послуги повідомлялось, що строки дійсності сертифікатів можуть як змінюватися залежно від даних медичних досліджень, так і відрізнятися залежно від країни. Минулого тижня повідомлялось про опцію перевипуску цифрових сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 в «Дії» після закінчення їх строку дії, але ця інформація не отримала підтвердження. Натомість Кабмін вирішив збільшити термін дії міжнародного COVID-сертифіката вдвічі — до 365 днів.

За офіційною статистикою, на сьогодні близько 650 тисяч українців згенерували свої внутрішні та міжнародні сертифікати в Дії.

Зміни також передбачають, що внутрішній COVID-сертифікат матиме два різновиди — «жовтий» та «зелений». Перший міститиме інформацію про перше щеплення, а другий — про повний курс вакцинації, яка в Україні продовжується з 24 лютого. «Жовтий» сертифікат діятиме 120 днів,  а «зелений» — 365 днів. Внутрішні COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно.

Напередодні Кабмін звільнив щеплених від обмежень, передбачених для «жовтого» та «червоного» рівня карантину.

Уряд встановив нові карантинні норми — з «жовтим» і «зеленим» COVID-сертифікатами

Системний гейм дизайнер.
Це курс, де ти почнеш концептити ігри.
Записатися

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: