Статті Статті 12.09.2022 о 14:12 comment views icon

Disney на D23 Expo — «Аватар: Шлях води» + близько 20 фільмів та серіалів Star Wars і Marvel

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Минулими вихідними Disney провела в каліфорнійському Анахаймі виставку D23 Expo (такі заходи проводяться кожні пів року), на якій продемонструвала силу-силенну трейлерів, тизерів і коротких сцен з майбутніх фільмів та серіалів 2022-2023 років. Особливу увагу на спільній панелі Lucasfilm, Marvel Studios та 20th Century Studios отримали фільми та серіали для стримінгу Disney Plus, а також нові проєкти за франшизами Star Wars і Marvel. Зібрали докупи всі анонси та трейлери з двогодинної презентації студій Disney.

На жаль, прев’ю деяких з найбільш очікуваних прем’єр показали лише відвідувачам, які мали квиток та фізично були присутні на заході. Це означає, що усім іншим доведеться трішки почекати на перші кадри з таких фільмів як «Залізне серце», «Індіана Джонс 5» чи «Людина-мураха та Оса: Квантоманія». Разом з тим Disney одразу опублікувала онлайн немало трейлерів та тизерів.

Серіал «Віллоу» / Willow

Пряме продовження однойменного фільму 1988 року, який, за оригінальним задумом, мав покласти початок серії із чотирьох фільмів. Сценарій оригіналу написав Джордж Лукас, а режисерував його Рон Ховард («Ігри розуму»). У центрі сюжету — чарівник Віллоу з низькорослого народу нелвінів. У нього мало хто вірить, проте йому випала місія порятунку світу від злої відьми. Допомагатимуть герою дівчина-підліток, коза, що обернулася на чарівницю, мечник, два Брауні (британські домовики) і принцеса. Події шоу відбуваються через 20 років після оригінального фільму.

На перший погляд «Віллоу» виглядає епічним фентезі як-от нашумілі «Дім Дракона» та «Володар Перснів: Кільця Влади» і, схоже, від нашумілих шоу HBO й Amazon серіал Disney вирізнятиметься насамперед гумором. Прем’єра — 30 листопада на Disney+.

Серіал «Андор» / Star Wars: Andor

Приквел фільму «Бунтар-один» 2016 року. Серіал розповість передісторію Касіана Андора, одного з членів загону «Бунтар-один», який роздобув креслення Зірки смерті. Дієґо Луна повернеться до ролі капітана Касіана Ендора. Також у «Андорі» зіграли Стеллан Юн Скашґорд, Женев’єв О’Райлі  (вона знову зіграла Мон Мотма) та Адріа Архона. Прем’єра — 21 вересня на Disney+.

Курс Front-end с нуля від Web Academy.
Почніть кар'єру веб-розробника через декілька місяців інтенсивної підготовки у колі однодумців та підтримки тренера. Знижка у розмірі 10% доступна при використанні промокоду "ITC". .
Реєстрація на курс

«Оповідання про джедаїв» / Star Wars: Tales of the Jedi

Збірка анімаційних короткометражок про Асоку, Дуку і Квай-Гон Джинна. Сюжет розповість передісторію всіх трьох персонажів, а події розгорнуться до приходу до влади Палпатіна. Загалом буде шість епізодів: три з них розкажуть про Асоку Тано, решта — про графа Дуку і Квай-Гон Джинна. Антологія почне виходити на Disney+ з 26 жовтня.

 

Третій сезон серіалу «Мандалорець» / The Mandalorian

Третій сезон «Мандалорця» вийде у лютому 2023 року — через два роки після показу другого сезону. У продовженні Мандо нарешті вирушить до Мандалору, рідну планету мандалорців. Рік Фамуїва змінив Джона Фавро на посаді виконавчого продюсера шоу. Перший тизер-трейлер  довгоочікуваного продовження демонструє возз’єднання Мандо та Ґроґу, а також багато екшен сцен за участю інших мандалорців. До своїх ролей у третьому сезоні повернулися Карл Уезерс та Кеті Сакхофф — Ґріф Карґа та Бо-Катан Крайз.

Курс Front-end с нуля від Web Academy.
Почніть кар'єру веб-розробника через декілька місяців інтенсивної підготовки у колі однодумців та підтримки тренера. Знижка у розмірі 10% доступна при використанні промокоду "ITC". .
Реєстрація на курс

Серіал «Таємне Вторгнення» / Secret Invasion

Новий серіал Marvel про інопланетну расу скруллів, які здатні перетворюватися як в живі організми, так і в неживі предмети. Серіал вийде 2023 року на Disney+ та ознаменує повернення Семюеля Л. Джексона до кінематографічного всесвіту Marvel в ролі Ніка Ф’юрі. Це вільна адаптація головного кросовера коміксів Marvel. Окрім Ніка Ф’юрі у Secret Invasion повернуться багато інших знайомих персонажів та акторів кіновсесвіту Marvel — Талос (Бен Мендельсон), Марія Хілл (Кобі Смолдерс), Еверетт К. Росс (Мартін Фрімен) і Джеймс «Роуді» Роудс (Дон Чідл). Також у трейлері присутня Олівія Колман. Прем’єра мінісеріалу зі шести епізодів запланована на 2023 рік.

Серіал «Броньовані війни» / Armor Wars

До речі, про Дона Чідла. Disney нарешті підтвердила, що його персонаж — полковник Роуді —  отримає власний серіал, про який вже давно ходять чутки. Він називається Armor Wars та вийде на Disney+. Його зйомки стартують у наступному році, тож прем’єра відбудеться не раніше кінця 2023 року, а, ймовірніше, вже у 2024 році.

Disney на D23 Expo — «Аватар: Шлях води» + близько 20 фільмів та серіалів Star Wars і Marvel

«Нічний перевертень» / Werewolf by Night

Чорно-білий спешл про перевертня — головну роль Джека Рассела зіграє мексиканець Гаель Гарсія Берналь. Це буде адаптація в естетиці жахів старого Голлівуду, а зрежисує її Майкл Джаккіно (композитор фільмів про Людину-павука з Томом Голландом, а також мультфільмів Disney і Pixar. Також трейлер вперше знайомить з Лісовиком (Man-Thing), хоча сам персонаж з’являється у відео лише на хвильку.

«Жінка-Галк: Адвокатка» / She-Hulk: Attorney at Law

Marvel також представила новий трейлер серіалу «Жінка-Галк», зробив тонкий натяк на подальший розвиток сюжету. Нові серії She-Hulk виходять на Disney+ щочетверга.

«Громовержці» / Thunderbolts

На шоу вперше представили команду Громовержців Disney на D23 Expo — «Аватар: Шлях води» + близько 20 фільмів та серіалів Star Wars і MarvelDisney на D23 Expo — «Аватар: Шлях води» + близько 20 фільмів та серіалів Star Wars і MarvelВигадана команда з коміксів видавництва Marvel Comics, в яку в різний час входили як герої, так і лиходії.. В «загін самогубців» Marvel входить Єлена Бєлова, Таскмайстер і Червоний Страж із «Чорної вдови», Примара з «Людина-мураха та Оса», Агент США та Валентина Аллегра де ла Фонтен із «Сокіл та Зимовий солдат», а також сам Бакі Барнс. Зйомки адаптації розпочнуться вже наступного року.

«Фантастична четвірка» / (Fantastic Four)

Прем’єра нової «Фантастичної четвірки» запланована на 8 листопада 2024 року. Режисером затверждений Метт Шакман, який знімав для Marvel «Ванда/Віжн», а також ставив епізоди в «Хлопаках», «Грі престолів» та «Божевільних». Деталі про акторський склад досі невідомі. Президент Marvel Studios Кевін Файгі пообіцяв розповісти більше деталей на D23 наступного року.

«Капітан Америка: Новий світовий порядок» / Captain America: New World Order

У четвертому фільмі серії про Капітана Америку, який очікується у 2024 році, головним лиходієм стане Лідер. До ролі повернеться Тім Блейк Нельсон, який вперше зіграв цього персонажа у фільмі «Неймовірний Халк» 2008 року. Водночас Нельсон стане не єдиним актором, який повернеться до своєї ролі у четвертому фільмі про Капітана Америку — Карл Ламблі знову зіграє Ісаю Бредлі з «Сокола та Зимового Солдата», а Денні Рамірес повернеться до ролі Хоакіна Торреса, який мав намір стати новим Соколом у серіалі Disney+.

Disney на D23 Expo — «Аватар: Шлях води» + близько 20 фільмів та серіалів Star Wars і Marvel

За Captain America 4 відповідають Малкольм Спеллман, шоуранер та головний сценарист «Сокола та «Зимового солдата», та Далан Массон, який також працював над серіалом Disney+.

Фільм «Чорна пантера: Ваканда назавжди» / Black Panther: Wakanda Forever

На заході Marvel за закритими дверима показала ексклюзивні нові кадри майбутнього продовження оригінального фільму 2018 року. Режисер Райан Куглер підтвердив, що він все ще знаходиться в стадії постпродакшену. Мабуть, сюжет продовження зосередиться на тому, як решта світу намагається отримати ресурси Ваканди поки її народ відновлюється після тяжкої втрати. Продовження стане своєрідною даниною пам’яті Чедвіку Боузману — виконавцю ролі короля  Т’Чалли в MCU. Актор помер у 2020 році від раку у віці 43 років.

Disney на D23 Expo — «Аватар: Шлях води» + близько 20 фільмів та серіалів Star Wars і Marvel

Серіал «Залізне серце» / Ironheart

На заході показали новий логотип та перші кадри серіалу «Залізне серце про геніальну юну винахідницю, яка є наступницею Залізної людини. Персонаж дебютував у сиквелі «Чорної пантери». Виконавчим продюсером серіалу для Disney+ виступить Раян Куглер, який має намір заглибитися в битву між технологіями та магією. Також було підтверджено, що Ентоні Рамос зіграє суперлиходія Капюшона. Тизер поки не викладали у мережу.

Disney на D23 Expo — «Аватар: Шлях води» + близько 20 фільмів та серіалів Star Wars і Marvel

«Ехо» / Echo

Майбутній серіал для Disney+. Зйомки серіалу вже завершено, а до ролі Кінгпіна повернеться Вінсент Д’Онофріо. Правда, його око буде закрито пов’язкою — ймовірно, це наслідки його протистояння з Майєю Лопес у торішньому «Соколиному оці».

Disney на D23 Expo — «Аватар: Шлях води» + близько 20 фільмів та серіалів Star Wars і Marvel

Другий сезон серіалу «Локі» / Loki

Супергеройський серіал Marvel про бога хитрості та обману Локі з Томом Гіддлстоном повернеться на Disney+ у 2023 році після дворічної перерви. Підтверджено, що у другому сезоні з’явиться зірка «Все завжди і водночас» Джонатан Ке Кван, який зіграє агента Управління Часовими Змінами.

Disney на D23 Expo — «Аватар: Шлях води» + близько 20 фільмів та серіалів Star Wars і Marvel
Гаррісон Форд та Джонатан Ке Кван за лаштунками D23 Expo

Фільм «Марвели» / The Marvels

Іман Веллані, Брі Ларсон і Тейона Парріс показали кадри майбутнього фільму The Marvels, у якому також повернеться вподобана багатьма кішка Гуся, яка насправді є інопланетним флеркеном. Тизер показали суто для відвідувачів презентації за закритими дверима й у відкритому доступі його поки немає.

Disney на D23 Expo — «Аватар: Шлях води» + близько 20 фільмів та серіалів Star Wars і Marvel

Серіал «Шибайголова: Народжений заново» / Daredevil: Born Again

Шибайголова завітав під самий кінець заходу, щоб подражнити глядачів поверненням на Disney+ — мінісеріал Daredevil: Born Again очікується у 2024 році.

Анонси 20th Century Studio — «Аватар: Шлях води», «Персі Джексон і Олімпійці» та «Скарб нації: на краю історії»

Частиною презентації 20th Century Studio стала демонстрація фрагмента фільму «Аватар: Шлях води» у 3D — продовження, яке розповість про підводний світ Пандори, вийде через 13 років після релізу оригінального фільму. Також режисер Джеймс Кемерон показав новий концепт-арт зі «Шляху води», який має вийти в український прокат з 15 грудня, та підтвердив початок зйомок четвертого фільму в серії.

Тизер-трейлер «Персі Джексон і Олімпійці» / Percy Jackson and the Olympians 

Майбутній серіал для Disney+ розповість про 12-річного підлітка на ім’я Персі Джексон, який страждає від дислексії й неочікувано дізнається, що є “напівкровкою” та сином грецького бога Посейдона. Судячи з усього, це буде окрема адаптація, яка не пов’язана з жодною з попередніх екранізацій творів Ріка Ріордана.

Трейлер серіалу «Скарб нації: на краю історії» / National Treasure: Edge Of History

Ще один новий серіал для Disney+ — він створений за мотивами однойменної дилогії фільмів із Ніколасом Кейджем з середини-кінця 2000-х. Виконавець ролі комп’ютерного генія Райлі Пула в оригінальній дилогії повернеться до свого образу. Прем’єра — 14 грудня.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: