Статті Статті 28.10.2022 о 10:00 comment views icon

Рейтинг корисних гаджетів для автомобіліста — ТОП-10 приладів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg

Роман Мельниченко

Автор статей, тест-драйвів та оглядів

Як зробити користування автомобілем більш комфортним, зручним, безпечним? За допомогою різноманітних сучасних приладів, що беруть частину роботи на себе та полегшують життя автовласнику. Крім того, вони можуть стати чудовим подарунком на свята для кожного справжнього автошанувальника. Ми відібрали десять прикладів таких девайсів: розповімо про їх призначення загалом та порадимо конкретні моделі.

Електричний компресор для шин

В минулому шини накачували за допомогою ручного або ножного насоса. Але ж це в минулому! Сучасний електричний автомобільний компресор може швидко накачати шини майже без будь-яких зусиль з боку водія. Компресор для шин складається з електродвигуна та повітряного насоса, має вбудований манометр, зазвичай живиться від «прикурювача».

Хоча можна знайти компресори з підключенням напряму до акумулятора автомобіля, або з живленням від власної вбудованої батареї. Часто зустрічаються моделі з функцією «автостоп»: компресор сам зупиняється при умові досягнення потрібного тиску. Крім того, не зайвим буде наявність ліхтаря, сумки для зберігання, довгого кабелю живлення (3-5 метрів) тощо. Додайте ще комплект адаптерів, які дозволять накачувати велосипедні шини або спортивні м’ячі. Справжній продукт «must-have» для кожного автовласника.

Рейтинг корисних гаджетів для автомобіліста — ТОП-10 приладів

Невеликий електричний автомобільний компресор Xiaomi 70mai Air Compressor Eco Drive TP04 вже пропонує все необхідне: манометр для контролю тиску в шинах, адаптери для накачування велосипедних шин чи спортивних м’ячів. Крім того, компресор Xiaomi 70mai Air Compressor Eco Drive TP04 вирізняється контрастним чорно-помаранчевим кольором – це не тільки особливість дизайну, а й полегшення його пошуку в напівтемному багажнику.

GPS-трекер для автомобіля

Невеличкий автономний GPS-трекер дозволить відстежувати місцеположення автомобіля та знайти його у випадку викрадення. Також GPS-трекер можна використовувати для стеження за переміщенням товарів, пошуку улюбленої собаки у лісі тощо. Існують й більш «просунуті» GPS-трекери, які дозволяють відстежувати стан замків автомобіля, рівень палива, блокувати двигун за командою. Зазвичай GPS-трекер знаходиться у фазі «сну», він активується один раз на добу або й того рідше – надає свої координати та чекає команд оператора на відстеження.

Рейтинг корисних гаджетів для автомобіліста — ТОП-10 приладів

Мініатюрний GPS-трекер X-Keeper Invis Duos може позиціюватися на місцевості з точністю до 3-5 метрів. Наявність двох SIM-карт у моделі X-Keeper Invis Duos пропорційно підвищують шанси на зв’язок для управління приладом, навіть за слабкого сигналу однієї з мереж. Також передбачено два елементи живлення для більш довготривалої автономної роботи трекера.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Автомобільний пилосос

Це незамінний пристрій для автомобілістів, які полюбляють підтримувати чистоту в салоні свого автомобіля. Адже звичайним пилососом не завжди можна користуватись: він потребує підключення від побутової розетки та дуже великий за своїми розмірами. Натомість автомобільний пилосос підключається до «прикурювача».

А завдяки невеличким розмірам, ним зручно прибиратись в салоні – дістанеться будь-якого закутка під сидіннями. Особливо, за наявності насадки-подовжувача з вузьким носиком. То ж, якщо вирішили придбати автомобільний пилосос (власне собі чи на подарунок автомобілісту) – то обов’язково зверніть увагу на наявність додаткових насадок: вони точно стануть у пригоді!

Рейтинг корисних гаджетів для автомобіліста — ТОП-10 приладів

Автомобільний пилосос Black+Decker ADV1200 приваблює дизайном у фірмових червоно-сірих кольорах та напівпрозорим контейнером для збору сміття: одразу видно, коли його треба очищувати. Крім того, пилосос Black+Decker ADV1200 має декілька насадок у комплекті: ворсову щітку, гнучкий шланг, насадку для прибирання вузьких місць. Задня частина корпусу виконана у вигляді упору-основу для вертикального встановлення приладу.

Автомобільний відеореєстратор

У критичній ситуації саме відеореєстратор може стати тим свідком, який буде на вашому боці. Адже відеореєстратор фіксує все, що відбувається на дорозі у полі зору водія: маневрування автомобілів, поведінку інших людей, спрацювання світлофорів.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Сучасні моделі відеореєстраторів оснащені датчиками удару (при спрацюванні вони зберігають вже відзняте «екстрене» відео). Також деякі моделі можуть запропонувати функцію контролю рядності руху, запис відео з двох камер одразу (попереду й позаду), реєстрацію GPS-координат та швидкості, нагадування про камери контролю швидкості тощо.

Рейтинг корисних гаджетів для автомобіліста — ТОП-10 приладів

Автомобільний відеореєстратор Xiaomi 70mai Dash Cam Pro Plus A500s оснащено додатковою задньою камерою MiDrive RC06, що дозволяє працювати в режимі двоканального запису відео. Крім того, відеореєстратор Xiaomi 70mai Dash Cam Pro Plus A500s пропонує системи допомоги водію ADAS: сповіщення про вихід зі своєї смуги руху, попередження про можливість фронтального зіткнення тощо.

Полірувальна машинка для автомобіля

Підтримка зовнішнього «блиску» кузова автомобіля вимагає ретельного полірування. Це можна робити або вручну за декілька годин, або за допомогою полірувальної машинки з електричним приводом – тоді процес значно пришвидшиться. Професійні та напівпрофесійні машинки мають потужний двигун та живлення від побутової розетки. Проте для власного приватного використання можна обрати полірувальну машинку з живленням від вбудованого акумулятора: вона компактна та зручна. До речі, це буде чудовий подарунок для справжнього автофаната!

Рейтинг корисних гаджетів для автомобіліста — ТОП-10 приладів

Полірувальна машинка Baseus Cordless Electric Polisher CRDLQ-B01 вирізняється компактними розмірами та повною автономністю завдяки вбудованому акумулятору, якого має вистачити на 45 хвилин роботи. Девайс може працювати з полірувальними дисками діаметром 125 мм. А завдяки своїй легкості – полірувальна машинка Baseus Cordless Electric Polisher CRDLQ-B01 важить менше ніж один кілограм – використання приладу не обтяжує руки людини.

Чайник в салон авто

Дальні подорожі чи короткі виїзди на пікнік буде зручнішим з автомобільним електричним чайником. Звісно, він не зможе скип’ятити воду так швидко, як звичайний – адже автомобільний електричний чайник обмежений в потужності через можливості «прикурювача». Проте, по-перше, все ж вода скипить й можна буде заварити свій улюблений напій. А ще, по-друге, автомобільний електричний чайник зазвичай вирізняється компактною та продуманою конструкцією: сито для заварювання, декілька чашечок, підставки-фіксатори в салоні автомобіля.

Рейтинг корисних гаджетів для автомобіліста — ТОП-10 приладів

Автомобільний чайник-кавоварка Alca 542 240 має живлення від прикурювача: ідеальне рішення для водіїв рейсових автобусів чи вантажівок, що проводять багато годин за кермом та мають зберігати концентрацію. Причому Alca 542 240 дозволяє заварювати як чай, так і каву – завдяки сітчастому контейнеру. Також в комплект входять одразу дві чашки для напоїв, то ж насолоду від чаю або кави водій може розділити зі своїм найближчим пасажиром.

Бустер (джамп-стартер) для запуску автомобіля

Інколи таке трапляється: «сів» акумулятор, неможливо запустити автомобіль. Тоді допоможе «бустер» (або «джамп-стартер») – невеличкий прилад, що може короткочасно видавати струм великої сили, фактично на рівні стартового струму штатного автомобільного акумулятора. Крім того, зазвичай «бустер» дозволяє заряджати різноманітні девайси, він наче виступає power-банком. А ще бувають моделі з ліхтариком, що працює дуже довго. Корисна річ у нинішні часи.

Рейтинг корисних гаджетів для автомобіліста — ТОП-10 приладів

Автономний пуско-зарядний пристрій Baseus Super Energy Pro Car Jump Starter CRJS03-01 пропонує силу струму до 600 А, чого з запасом вистачає на запуск навіть великооб’ємного двигуна. Також в бустері Baseus Super Energy Pro Car Jump Starter CRJS03-01 передбачено захист від короткого замикання та неправильного підключення дротів «плюс/мінус» до автомобільного акумулятора. Звісно ж, девайс може використовувати і як звичайний power-банк.

Алкотестер

Порада придбати алкотестер лише на перший погляд, має кумедний вигляд: хіба ж я не знаю свою норму?! Але насправді – це питання безпеки для себе та навколишніх. Після застілля на свята кожному водію може знадобитись алкотестер, щоб розуміти коли вже можна безпечно сідати за кермо автомобіля. Найкращим варіантом буде професійний або напівпрофесійний алкотестер, що надає показники вмісту алкоголю на дисплеї приладу: так можна перевіряти себе (або знайомих) за певні проміжки часу та прогнозувати повне витверезіння організму.

Рейтинг корисних гаджетів для автомобіліста — ТОП-10 приладів

Алкотестер Oromed X12 Pro має компактний корпус та лише одну кнопку керування – то ж користуватися ним просто й зручно. Великий дисплей надає точні показники вмісту алкоголю в організмі людини, а два елементи живлення гарантують довгий термін автономної роботи. Нарешті, алкотестер Oromed X12 Pro має функцією контролю температури, аби забезпечити максимальну точність вимірювань.

Мінімийка високого тиску

Незамінний помічник не лише для мийки автомобіля, але й для прибирання прибудинкової території взагалі: подвір’я дачі, фасади офісу, миття паркану. При виборі такої мийки звертайте увагу на максимальний тиск та подачу води: чим більше – тим краще. Мінімум потрібно мати тиск подачі води 10-12 МПа та продуктивність 300-350 літрів на хвилину: це початковий рівень. Моделі середнього класу вже пропонують 13-15 МПа та 500-600 літрів води на хвилину, або навіть більше.

Однак також зверніть увагу й на інші деталі: з якого матеріалу зроблено водяний насос (краще латунний або з керамікою), яка довжина шланга та кабелю живлення, чи є можливість подачі мийного засобу, з якою температурою води може працювати мийка (краще 50-60 градусів або вище), яка кількість насадок входить в комплект поставки.

Рейтинг корисних гаджетів для автомобіліста — ТОП-10 приладів

Міни-мийка Karcher K7 1.168-502.0 є справжньою «максі» за своїми технічними параметрами: подача води до 600 літрів на хвилину, максимальний тиск до 160 бар, можливість працювати з водою температурою до 60 градусів. А ще додайте систему Quick Connect для швидкого підключення шлангів, насадку-трубку Vario-Power з можливістю регулювання тиску, можливість швидкої зміни миючого засобу та 10-метровий шланг подачі води. Ось чому наразі міні-мийка Karcher K7 1.168-502.0 – це один з найкращих варіантів серед таких апаратів високого тиску для побутового використання.

Очищувач, іонізатор, зволожувач повітря в салоні авто

Через постійне пересування по місту у корках, повітря в салоні автомобіля може бути несвіже, брудне, запилене. Навіть використання салонного автомобільного вугільного фільтра не завжди рятує, адже фільтр з часом засмічується. Тому зберегти свіжість в салоні автомобіля допоможуть сучасні автомобільні очищувачі, іонізатори, зволожувачі повітря.

Очищувачі та іонізатори можуть прибирати шкідливі бактерії з повітря, а автомобільний зволожувач допомагає підтримувати оптимальний рівень вологи в повітрі – таким чином, піклуючись про здоров’я людей в салоні. Такі девайси стануть чудовим подарунком для кожного автофана.

Рейтинг корисних гаджетів для автомобіліста — ТОП-10 приладів

Автомобільний зволожувач повітря Baseus Moisturizing Car Humidifier CRJSQ01-01 має компактні розміри та циліндричну форму – він легко розміщується в підскляннику. Водночас його місткості (300 мл) вистачить на тиждень роботи. Тим паче зволожувач Baseus Moisturizing Car Humidifier CRJSQ01-01 пропонує два режими розпилення рідини – постійний або уривчастий – аби досягти оптимального для водія рівня зволоження повітря.

Сподіваємось, товари з цієї добірки стануть справжніми помічниками для вас та вашого автомобіля. Або стануть чудовими варіантами подарунка для ваших улюблених автомобілістів. То ж обирайте – і даруйте радість собі та іншим.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: