Статті Статті 19.10.2022 о 11:00 comment views icon

Рейтинг кращих павербанків в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

Портативні зарядні пристрої у наш непростий час є дуже корисним видом гаджетів. Важливо триматись на зв’язку довгий час не маючи нагоди під’єднатися до електромережі. Актуальність павербанків сьогодні висока як ніколи раніше.

Перед тим як почнемо, зауважимо одну деталь. Варто остерігатись дуже дешевих портативних зарядних пристроїв. Виробники підробок регулярно пишуть видумані числа ємності. 50 000 мАг за 500 гривень – це відвертий обман. Користувач в кращому випадку отримає 5000 мАг, або менше. Недобросовісні виробники використовують неякісні літієві елементи (у декотрих пустих «банках» формату 18650 можна зустріти пісок), та це окрема тема для обговорення.

Важливу роль грає DC-DC перетворювач. Його коефіцієнт корисної дії напряму впливає на вихідну ємність. Неякісний павебранк може мати чесну ємність 10 000 мАг, але дешева плата втрачатиме 40-50% енергії під час процесу зарядки смартфона.

Саме тому ми підготували для читачів десятку якісних і цікавих моделей павербанків для телефонів, ноутбуків та іншої портативної техніки. У цьому топі будуть представлені моделі найрізноманітніших форм, об’ємів, функціоналу та вартості. Отже, почнемо із найбільш гламурних портативних зарядних пристроїв і будемо плавно рухатись вперед по рейтингу до максимально продуктивних.

Wekome Power Bank 5000mAh

Рейтинг кращих павербанків в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Не найкращі характеристики та ціна майже півтори тисячі гривень. Wekome Power Bank 5000mAh заслуговує місце в рейтингу завдяки своєму унікальному вигляду. Прозорий корпус дозволяє розглядати «нутрощі» девайсу. Павербанк підтримує безпровідну зарядку 15 Вт. Зручний у використані й красивий, та енергії могло б бути й більше за таку ціну. Модель однозначно привертатиме увагу. Заряду достатньо щоб «заправити» Luxury смартфон один раз. Якщо шукаєте максимально раціональні та місткісні моделі за мінімальну вартість – Wekome Power Bank 5000mAh не для Вас.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

iWalk Power Bank Link Me Pro 4800mAh

Рейтинг кращих павербанків в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Компактний (7.8х5.1х2.5см.) і симпатичний Powerbank для власників Apple iPhone. Пристрій оснащений вбудованим штекером Apple Lightning. На корпусі присутній індикатор рівня зарядженості. Об’єму 4800 мАг достатньо щоб зарядити смартфон, хоча за свою ціну ємності мало. Недоліком є адаптованість лише під смартфони одного бренду. Враховуючи збільшення продажів iPhone та поступове вимирання флагманів Android, цей девайс точно знайде місце серед любителів компактних портативних зарядок.

iWALK Power Bank 9000mAh

Рейтинг кращих павербанків в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Компактний і відносно потужний павербанк iWALK Power Bank 9000mAh. Вбудований кабель Apple Lightning натякає, що ця модель також адаптована під техніку Apple. Об’єму батареї вистачить для двох десятків підзарядок розумного годинника або до двох-трьох разів iPhone. Головною «фішкою» цієї моделі є підтримка бездротової зарядки для Apple Watch потужністю 3 Вт.

Також цей павербанк можна заряджати одночасно через 2 порти. Комплектний  USB-C кабель дозволить використовувати його і з технікою інших брендів. Гарна комплектація, безпровідна зарядка, стильний дизайн і компактний корпус – він однозначно вартує місця в сьогоднішньому рейтингу.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Xiaomi Mi Power Bank 3 10000mAh

Рейтинг кращих павербанків в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Недорогий портативний акумулятор Xiaomi із ємністю 10 Аг. Мінімалістичний дизайн, базовий функціонал і відносно великий об’єм батареї. У Xiaomi Mi Power Bank 3 зекономили на багатьох запчастинах, але він виправдовує можливості своєю вартістю. Непоганий варіант для тих, кому потрібно тримати телефон зарядженим в дорозі. Такого акумулятора вистачить майже на дві підзарядки типового смартфону  (3500-4000 мАг). Підтримується технологія Fast Charge 18W. Від цієї цінової категорії соромно вимагати більшого. Як кажуть фанати бренду: «топ за свої гроші».

Intenso Power Bank 10000mAh

Рейтинг кращих павербанків в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Ось і найдешевша 10 Аг-модель в даному рейтингу. Не варто розраховувати на високий ККД при зарядці свого портативного пристрою недорогим павербанком. Саме це відрізняє топові моделі Powerbank від простих. Ємність не є головним параметром портативної батареї, але в цій ціновій категорії не просто буде знайти щось краще. Intenso Power Bank 10000mAh побудована на літій-полімерних елементах, має індикатор заряду, мініатюрний розмір і строгий вигляд.

Що ще потрібно тим, хто хоче портативну «заправку» за мінімум коштів? Його можна використовувати для планшетів, смартфонів, розумних годинників, техніки Apple тощо. Хороший, але лише за свою невисоку ціну. Підзарядити смартфон два рази в дорозі – уже непогано за 20 доларів.

Baseus Power Bank 10000mAh

Рейтинг кращих павербанків в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Ще один павербанк з об’ємом 10 Аг, але цього разу значно вищого класу. Часто буває, що покупець не розуміє чому моделі з ідентичним об’ємом можуть різнитись у ціні до трьох разів. Як уже згадували, якість DC-DC перетворювача грає величезну роль. Це наче сертифікація блоку живлення до комп’ютера – чим кращий БЖ, тим менше втрачається енергія.

Для портативних батарей це вкрай важливо. Baseus Power Bank 10000mAh відрізняється від попередників тим, що на виході може видати більшу кількість енергії при тому ж об’ємі 10 Аг, підтримує зарядку від 5V або 9V блоку живлення. Для стабільного живлення і безпеки девайсів установлено контролер. Дана модель стане надійним супутником для тих, хто цінує кожен % заряду свого смартфона і часто забуває кабель синхронізації – безпровідна зарядка завжди стане в пригоді. Заради максимальної економії енергії варто використовувати провідне підключення (за можливості).

У дорогих моделях покупець перш за все доплачує за:

  • Менші енергетичні втрати;
  • Якісніші літієві елементи;
  • Безпровідна зарядка;
  • Широкий діапазон напруги;
  • Довговічність всього пристрою;

Apple MagSafe Battery Pack

Рейтинг кращих павербанків в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Це унікальний і вузькоспеціалізований павербанк. Він має вбудовані магніти, що фіксують акумулятор на задній панелі смартфона. Таким чином здійснюється бездротова зарядка із цією «п’явкою». Для власників iPhone це чудовий девайс. Тих, хто холодно ставиться до техніки Apple, дана модель не зацікавить. Зауважимо, що торішній Apple iPhone 13 Pro Max має ємність акумулятора лише 4352 мАг, це не заважає йому легко обходити будь-які флагмани Android із більшими АКБ у плані автономності.

З MagSafe автономність буде на недосяжному для конкурентів рівні. iPhone 14 Pro Max тримає заряд ще краще. Для досягнення такого ж показника автономності Luxury Android смартфону доведеться використовувати більші павербанки. Фірмові аксесуари Apple це красиво, але не кожен наважиться на покупку такої дорогої «липучки».

Переваги MagSafe:

  • Висока якість збірки;
  • Енергоефективність;
  • Безпровідна зарядка;
  • Компактність;
  • Хороший дизайн;
  • Режим док-станції;

Недоліки MagSafe;

  • Невеликий об’єм;
  • Погана сумісність з іншими смартфонами;
  • Висока ціна;

Sandberg All-in1 Laptop Powerbank 24000mAh

Рейтинг кращих павербанків в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Продовжує нашу підбірку модель вищого рівня. Значно дорожчий, але універсальний акумулятор на всі випадки життя. Sandberg All-in1 Laptop Powerbank уміє працювати із напругою від 4.5 до 24 В. Пристрій зарядить смартфони, розумні годинники, планшети, камери, ліхтарики, ноутбук тощо. Великий об’єм 24 Аг дозволить «поповнити запас ходу» кількох лептопів чи телефонів. Важить девайс майже пів кілограма.

Ультра компактним його не назвати, та він все ще влазить у будь-яку сумку чи велику кишеню. Розміри 122x122x28мм. Власники сучасних смартфонів можуть заряджатись безпровідним методом. В комплекті є чимало перехідників для різних виробників ноутбуків (як добре, що усі бренди почали переходити на універсальний USB Type-C). Ціна у 200+ доларів виправдовується універсальністю та великим запасом енергії.

PowerPlant MS-125P3 30000mAh

Рейтинг кращих павербанків в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Хороша та універсальна батарея від відомого виробника PowerPlant. Цей павербанк уміє заряджати смартфони, ноутбуки, фотоапарати та іншу портативну електроніку в широкому діапазоні напруги. Підтримується Quick Charge версії 3.0. Модель важить майже 800 грамів. Зауважте, що заряджати  PowerPlant MS-125P3 доведеться довго, адже офіційно заявлений струм заряду лише 2 А.

Для ємності 30 Аг це небагато. Зате елементи будуть повільніше зношуватись – швидка зарядка рідко йде на користь. За свою ціну вийшов досить продуктивний і раціональний портативний акумулятор. Пристрій дозволить поповнити запас енергії у телефоні близько 6-7 разів, підзарядити два ноутбуки, кілька менших павербанків або тижнями живити LED-лампу для освітлення.

EcoFLow DELTA Max Extra Battery

Рейтинг кращих павербанків в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Ультимативний павербанк, що може доповнити невеликий бензиновий генератор. Звісно, генератор така батарея цілком не замінить, але можна їх комбінувати для максимально ефективного накопичення енергії. Ця батарея підходить для зарядної станції EcoFLow. Можна використовувати EcoFLow DELTA Max Extra Battery в абсолютній тиші для ноутбуків, смартфонів, освітлення тощо, а генератор вмикати для «важкої» техніки. Розміри 46.4 х 23.5 х 28.3 см і вага 18 кілограмів відносить цю модель до класу портативних зарядних станцій універсального призначення.

Ємність акумулятора складає більш як 2 кВтгод, що приблизно у 60 разів більше як у типового Powerbank 10 000мАг. Для точного контролю пристрою можна використовувати мобільний додаток. Це дорога зарядна станція, яка може виручити у скрутну хвилину. Хороший функціонал, підтримка широкого діапазону напруги до 58 В: ним можна зарядити майже будь-яку техніку. Вартість у дві тисячі доларів відлякуватиме багатьох покупців. Ця модель для тих, хто за будь-який кошт хоче бути впевненим у тому, що його сім’я не залишиться без електрики навіть за дуже скрутних обставин.

Висновки

Ми підібрали десять цікавих моделей павербанків на різний смак і гаманець: ультра компактні для естетів, потужні для власників ноутбуків, збалансовані для тих, хто цінує кожну гривню й ультимативні для найскладніших ситуацій. У рейтингу важко вмістити усі хороші моделі, та покупцю уже простіше буде орієнтуватись і визначитись чого він хоче насправді. На ринку України є великий вибір техніки цієї категорії. Вибирайте портативний зарядний пристрій під ті потреби, які необхідні саме Вам. Уникайте надто дешевих підробок із напрочуд великою ємністю і неякісних блоків живлення для зарядки. Вдалого вибору та успішних покупок.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: