Дописи 08.11.2023 о 17:24 comment views icon

Огляд OPPO A38 4/128

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/OPPO_150_150_uwp_avatar_thumb.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/OPPO_150_150_uwp_avatar_thumb.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/OPPO_150_150_uwp_avatar_thumb.png

OPPO Ukraine

OPPO AED Україна з 2019 року надає українцям доступ до прори

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Сьогодні розглянемо одну із новинок серії А від ОРРО, яку було представлено на українському ринку у у жовтні 2023 року – OPPO A38.

Огляд OPPO A38 4/128

Комплектація та корпус

Телефон має звичайний комплект постачання: сам телефон, зарядний пристрій, USB-кабель,
інструмент для вилучення SIM-карти, короткий посібник та посібник з питань безпеки. Захисна плівка вже на екрані.

Тепер сам смартфон. Зовні він схожий на А58: той самий овальний майданчик, але кола з камерами поєднані в один подіум. OPPO A38 залишається вірним знаковій естетиці дизайну OPPO, тож має яскраві кольорами та цікаві текстури. OPPO A38 існує у двох кольорах: золотий і чорний, з використанням ексклюзивної технологія OPPO Glow, яка надає задній панелі телефону ледь помітне сяйво.

Пристрій зручно тримати в руці, він має витончений і легкий корпус, його товщина складає лише 8,16 мм, а вага — близько 190 г. Праворуч гойдалка регулювання гучності та кнопка включення з вбудованим сканером відбитків пальців. Сканер працює швидко та безпроблемно. Є й розблокування обличчям за рахунок фронтальної камери. Весь корпус пластиковий. Але виглядає і відчувається А38 дорожче, ніж є насправді. Поверхня напівматова, трохи мерехтлива, крім глянцевого овалу з об’ємною текстурою.

Ліворуч повноцінний лоток. Тому можна одночасно встановити і дві сімки, і карту пам’яті.

На верхньому торці пусто. На нижньому мініджек на навушники, мікрофон, роз’єм USB Type-C та дуже гучний основний динамік, тому що OPPO A38 пропонує користувачам режим підвищеної гучності, програмну функцію, яка допомагає посилити гучність динаміка на 300%.

Огляд OPPO A38 4/128

Екран та яскравість

А38 має екран діагоналлю 6,5 дюйми. Роздільна здатність 1612×720 пікселів. Яскравість до 720 ніт і є підвищена частота оновлення в 90 Гц. У Налаштуваннях є вибір колірного профілю (яскравий із 100-відсотковим покриттям DCI-P3 та природній зі 100% sRGB) плюс регулювання температури.

Дисплей також оснащений технологією All-Day AI Eye Comfort, яка мінімізує навантаження на очі, роблячи перегляд комфортним незалежно від часу перед екраном.

Процесор та пам’ять

У плані процесора OPPO А38 мало чим відрізняється від А58. Усередині Mediatek G85 – дуже актуальний у плані продуктивності процесор. А за рахунок зниженої роздільної здатності екрану ігри йдуть навіть трохи швидше, не гальмують при стандартних налаштуваннях.

OPPO A38 оснащений 4Гб RAM+128Гб ROM та технологією розширення пам’яті, яка дозволяє конвертувати вільний простір ПЗУ в 4 Гб оперативної пам’яті, щоб підтримувати безперебійну роботу телефону під час високих навантажень.

Маємо у А38 дводіапазонний Wi-Fi, Bluetooth®  5.3, стандартний набір навігації. Також не забули виробники про NFC для безконтактних платежів. Є також FM радіо, для якого знадобиться дротова гарнітура як антена.

Батарея

З автономністю у смартфона все гаразд. Є велика батарея на 5000 мАг, і швидка фірмова зарядка SUPERVOOC на 33 Вт. Тримає на одному заряді в середньому півтора-два дні. Зарядка до 50% виходить за пів години, а від 0 до 100% триває приблизно 1 годину 20 хвилин.

OPPO A38 має фірмову оболонку СolorOs. В такому випадку версія 13.1 на базі актуального Android 13. Оболонка симпатична, візуально не перевантажена і стабільна. Немає реклами або постійних непотрібних повідомлень, майже відсутні непотрібні попередньо встановлені програми.

Огляд OPPO A38 4/128

Камера

У смартфона позаду 50 камера зі штучним інтелектом, яка дозволяє робити якісні знімки з реалістичними кольорами та високим рівнем контрастності. Навіть у похмурі дні фотографії радують приємними кольорами та гарним динамічним діапазоном. За замовчуванням фото робляться у 12 МП. Можна вибрати повні 50. Є Про-режим із ручними налаштуваннями. Може знімати з ефектом боке, є ретуш за допомогою АІ.

Вартість на ринку

Як вже писалось вище, в  Україні смартфон OPPO A38 доступний у двох кольорах: золотий та чорний.

Стандартна ціна OPPO A38 з 4 Гб RAM + 128 Гб ROM близько 7000 грн, але слідкуйте за акціями, під час яких його можна придбати дешевше на сайтах і в магазинах партнерів: oppoua.com, Comfy, Citrus, «Алло», «Фокстрот», Eldoradо, Rozetka та інших.

 

 

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: