Дописи 11.07.2023 о 08:59 comment views icon

Razer Kiyo X — вебкамера для геймінгу, стрімінгу, дебошингу та OnlyFans

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/fabd0db4875a26fd9c53f4434cf1579a?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/fabd0db4875a26fd9c53f4434cf1579a?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Артем В.

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

На ринку якісних вебкамер не так вже і багато виробників, які справді випускають цікаву продукцію з чудовим софтом у комплекті. Ви можете обрати серед Microsoft, Logitech, ASUS, Creative або Razer, об останній зараз і поговоримо. Це огляд на Razer Kiyo X.

Технічні характеристики Razer Kiyo X

Виробник заявляє прямо на коробці вже 60 кадрів у секунду при стрімінгу, але попереджаю, це виключно в режимі роботи з відео меншою роздільною здатністю ніж 1080p, при роботі з Full HD камера видає лише 30 кадрів (хоча такий трюк роблять і інші виробники).

Детальніше про характеристики за посиланням до документації (офіційний сайт Razer)

Razer Kiyo X

  • Тип підключення: дротове через USB (1.5 метрів кабель)
  • Максимальна роздільна здатність відео: 1920p
  • Частота кадрів/сек.: 30 (1080p), 60 (720p)
  • Якість зображення: 2.1 мегапікселів
  • Кут огляду: 82°
  • Формат відео: YUY2(не для всіх програм та систем) / MJPEG
  • Присутній автофокус
  • Монтування: можливе на 1/4 штативи
  • Вбудований мікрофон: моно з аудіокодеком 16 біт 48 кГ

Комплектація Razer Kiyo X

Якщо вас цікавить досвід Unboxing, то тут трохи є чим здивувати. Відкривши кльову на вигляд коробку ми бачимо обережно вмонтовану камеру з м’якою чорною вставкою по краю, щоб забезпечити захист пристрою при транспортуванні. Трохи заплутавшись, як дістати вебкамеру, далі стало зрозуміло, що достатньо витягнути її зі вставки й все.

Razer Kiyo X

Крім самої камери в комплекті буде керівництво користувача, пара наклейок і гарантійний талон до одного із сервісів вашої країни та міста. Тепер детальніше про саму камеру…

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Дизайн і якість виробу

Корпус Kiyo X повністю пластиковий. Вебкамера дуже схожа на інші подібні з лінійки Kiyo. Кабель якісний і для максимального нахилу вам доведеться протягнути його через щілину всередині, але в такому разі ви не зможете прикріпити його до монітора. Для фіксації на моніторі, є виступ-прищіпка, як у більшості вебкамер. Для монтування на штатив або інше кріплення, підбирайте щось з різьбою 1/4 під місце посадки (про що в документації не згадано).

На жаль на даній моделі відсутнє обертання навколо своєї осі, хоча таке є у дорожчої моделі у Kiyo Pro, сама камера регулюється тільки у напрямку вгору та вниз, проте, якщо у вас є штатив з можливістю регулювання по осі, це не буде проблемою.

В цілому дизайн кльовий і він не схожий на те, що можна побачити у конкурентів.

Окремо зазначимо про мікрофон. Він просто є, звук доволі якісний, але це не основна перевага даної вебкамери. Якщо ви вже бажаєте щось з мікрофонів для стандартної периферії, оберіть щось з лінійки HyperX, там набагато функціональніший софт і більшість мікрофонів має декілька режимів роботи.

Особливості софту і досвід в роботі

Ось ми дійшли до цікавого моменту. З першого підключення (при наявності Інтернету) відкриється вікно для встановлення програмного забезпечення Razer. Модель, камера та драйвер будуть ідентифіковані автоматично. Мова буде обрана відповідно до регіону або через налаштування системи, після встановлення інтерфейс буде англійською.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Razer Kiyo X

Для швидкішого встановлення програми, рекомендую обрати тільки Razer Synapse

Razer Synapse — корисний інструмент, призначений для управління налаштуваннями ваших пристроїв і збереження готових конфігурацій у хмарі Razer.

Для цього потрібно буде зареєструватися при першому включенні, або можете зайти як Guest і зразу користуватися вебкамерою.

Razer Axon — велика підбірка Backgroud’ів з анімаціями для робочого столу Windows (працює, але перевіряли тільки на Win 10)

Razer Cortex — безплатне програмне забезпечення для геймерів, допомагає розподіляти та розставляти пріоритети ресурсів ПК, щоб можна було зосередитися на ігровому процесі. Фактично Boost софт.

Razer Kiyo X

Гаразд, софт встановили вебкамеру під’єднали. Самі камери Razer чудово себе почувають і дружньо себе погодять з суміжним софтом, як Bandicam, HyperX NGenuity чи програмними продуктами Adobe та Wondershare Filmora.

При першому заході до Razer Synapse, оберіть вашу камеру у меню

Razer Kiyo X

Далі у вас відкриється доволі інформативний набір налаштувань з декількома готовими пресетами. В суміжній ціновій категорії, а бачив лише щось подібне у Logitech.

Razer Kiyo X

Можливості софту

Розгляньмо варіант, виключно гіпотетично, що ви, наприклад та сама друга подруга (де перша гарна), або ви Youtuber початківець (8-клас) і вам потрібно виглядати статно та гарно. Razer з цим вам точно допоможе, крім таких стандартних налаштувань, як Brightness (яскравість), Contrast (контраст), Saturation (насиченість) та White Balance (баланс кольору від холодних до теплих тонів), в нас ще є Advanced Settings, для справжніх професіоналів.

Razer Kiyo X

Мова Advanced Settings буде вибрана відповідно до мови вашого Windows. Тут ви вже можете більш детально налаштувати фокус, якщо автофокус вас не влаштовує, або вам потрібно статичний фокус на якомусь об’єкті. Далі, якщо вашому обличчю не вистачає кольору та любові, то брендова косметика це не те що вам потрібно, Razer для домашніх поп-дів, пограйтесь з балансом кольорів та налаштуванням світла і чорноморський загар вам забезпечено.

Якщо ви ще додатково використовуєте суміжний софт, то як було згадано вище, Razer сумісний з багатьма з них. Далі ви можете використати якийсь Face Filter і він буде чудово працювати, або додати себе у кут екрана при трансляції на Youtube (в такому випадку краще увімкніть автофокус).

Окремі налаштування можна навіть зберегти під окремі ігри, які встановлені у системі.

Ітог та ціна

Razer Kiyo X має чудовий автофокус і показує доволі чітке зображення, навіть при використанні прозорого фону, непогана передача кольорів за свою ціну (з урахуванням того, що все це налаштовується).

Якщо обирати в ціновій категорії близько 3000 гривень станом на липень 2023, то буде не так вже і багато цікавих і якісних варіантів для вебкамери під конференції онлайн або стрімінг. Серед найближчих конкурентів по якості зображення і програмним можливостям є лише Logitech HD Pro C920e. Посилання на Hotline з цінами у ваших містах нижче:

Logitech HD Pro C920e

Razer Kiyo X

Razer Kiyo Black

Якщо ви обираєте камеру для стрімінгу та домашнього використання, я б радив саме цю модель Razer Kiyo X або її сестру Razer Kiyo Black, для ширшого «горизонту» з більшим кутом запису, коли вам потрібно охопити зал або кімнату, я б радив продукцію від Logitech, зокрема C920.

Дякую за увагу. В наступній статті ми швидко пройдемося по мікрофону HyperX QuadCast S і розберемо, як він працює в різних режимах і чи зручно його використовувати з FL Studio.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: