Дописи 25.06.2023 о 17:04 comment views icon

Тепер ігри будуть… на YouTube

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/Znimok-ekrana-2023-06-21-111012-150x150.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/Znimok-ekrana-2023-06-21-111012-150x150.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/Znimok-ekrana-2023-06-21-111012-150x150.png

George Burda

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

На YouTube, крім роликів, будуть … ігри. Зараз Google тестує новий сервіс, і я запитую – чому?

Google – це компанія, яка іноді здається схожою на стартап-початківець, а не на величезну корпорацію та один із найбільших і найважливіших технологічних брендів у світі. У той час, коли інші компанії ретельно готують свої стратегії на основі отриманих даних і точно визначають, чого хочуть їхні користувачі, Google, здається, просто реалізує кожну ідею, яка приходить в голову її інженерам, незалежно від того, має вона сенс чи ні.

Ймовірно, так утворилася солянка з месенджерів, а також – з цієї причини було створено знамените кладовище Google, де деяких з убитих додатків і програм не було навіть на ринку цілий рік. Тепер у Google є ще одна ідея, яка може спіткати ту ж долю.

Google представляє ігри на YouTube. Мені цікаво, для чого?

Шлюб Google з іграми поки що не дуже добре складається для компанії. Щойно закінчилася жалоба про видалення останнього проекту компанії в цій області, тобто сервіс Google Stadia, і корпорація вже придумує нову ідею, щоб залучити споживачів на платформу YouTube. Однак це не має нічого спільного з якістю відео чи фільмів загалом. Останні звіти показують, що корпорація готує щось під назвою «Playables». Ця ініціатива має на меті дозволити користувачам грати в онлайн-ігри безпосередньо на платформі YouTube. Відтворювані матеріали будуть доступні як у веб-версії YouTube, так і в мобільних додатках для Android та iOS.

Ігри мають бути простими, відомими з мобільних пристроїв. Поки що єдина гра, доступна в тестах, — це Stack Bounce. Досить популярна гра, мета якої — пробивати м’ячем блоки, що рухаються по спіралі. Звичайно, такий крок має змусити більше користувачів заходити на YouTube і проводити ще більше часу на платформі.

Що за Playables?

Замість того, щоб намагатися конкурувати з визнаними ігровими платформами, такими як Xbox і PlayStation, Google використовує популярність YouTube, щоб створити новий ігровий досвід для користувачів.

Java developer.
Java developer: підготуємо вас до карʼєри в IT з нуля. Допоможемо з працевлаштуванням!
Зареєструватись на курс

Потенціал Playables величезний. YouTube уже є найбільшою у світі платформою для обміну відео з понад двома мільярдами активних користувачів щомісяця. Завдяки інтеграції ігор у платформу YouTube може стати єдиним магазином для розваг. Залучення ще більшої кількості користувачів і утримання їх залученими протягом довшого часу.

Тепер ігри будуть... на YouTube

Залишається побачити, наскільки успішними будуть Playables. Але це, безумовно, захоплююча розробка як для геймерів, так і для користувачів YouTube. Якщо Playables підніметься, це може назавжди змінити ігрову індустрію. І зміцнити позицію YouTube як провідної світової розважальної платформи.

Питання лише в тому, чи справді це те, що зараз потрібно YouTube, чи це буде чергова ідея, реалізована за принципом “а чому б і ні?” і від якого Google відмовиться через кілька хвилин, коли виявиться, що це зовсім не те, чого хотіли користувачі. Зрештою, якщо хтось хоче грати в прості мобільні ігри, вони завжди можуть завантажити їх із Play Store/App Store і використовувати їх зручніше, ніж будь-що, що буде вбудовано в YouTube, не кажучи вже про такі речі, як збереження прогресу чи збереження високих результатів.

Іншими словами, я не бачу світлого майбутнього для цієї ідеї.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: