Новини Новини 28.12.2022 о 18:01 comment views icon

Акції Apple оновили мінімум з червня 2021 року — все через скорочення поставок iPhone внаслідок спалаху COVID-19 у Китаї

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

У вівторок акції Apple закрилися на найнижчому рівні з червня 2021 року на тлі розпродажу акцій великих технологічних компаній, посиленого занепокоєнням щодо постачання iPhone у важливий святковий період.

Як повідомляє Bloomberg, акції впали на 1,4% під час третьої поспіль негативної сесії — попри те, що компанія все ще має кращий показник у 2022 році з падінням на 27%.

Акції Apple впали на 1,4% — до мінімального з червня 2021 року рівня — через проблеми з постачанням iPhone

Нещодавні зупинки на великому заводі Foxconn у Китаї призвели до дефіциту постачань флагманського продукту Apple. Підприємство у Чженчжоу, яке також називають “iPhone City”, було змушене припинити роботу в жовтні після спалаху COVID-19 відповідно до суворої “zero-covid” політики Китаю. Деяких працівників Foxconn закрили на території заводу на кількаденний карантин з обмеженими запасами провізії: ті почали втікати з території, а згодом вийшли на пікети. Очікується, що через протести компанія недоотримає майже 6 мільйонів iPhone 14 Pro.

Foxconn заплатить працівникам по $1 400 за припинення протестів та звільнення з “iPhone City” у Чженчжоу

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

У вівторок JPMorgan писав, що пропозиція iPhone “покращується і повільно наближається до паритету з попитом”, хоча додав, що Apple зазвичай “набагато далі просувається в досягненні паритету між попитом і пропозицією iPhone” в цей час року. Через цю проблему очікується, що результати Apple у грудневому кварталі будуть меншими за прогнозовані. 

Раніше  Nikkei Asia повідомляли, що Apple вироблятиме деякі свої MacBook у В’єтнамі, починаючи з 2023 року. Компанія планує вивести своє виробництво за межі Китаю, аби уникнути торговельної напруженості між азійською країною та США, а також збоїв у ланцюжках постачань, пов’язаних з обмеженнями через Covid-19.

ЗМІ: Apple розпочне виробництво MacBook у В’єтнамі у 2023 році


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: