Новини Новини 02.11.2022 о 13:40 comment views icon

AMD отримала річний приріст доходу на 68%, але втратила у вартості акцій – очікується уповільнення у зв’язку із зусиллями Intel та ситуацією на ринку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

AMD опублікувала звіт про доходи за третій квартал 2022 на закритті ринків. Результати відповідають попередньому прогнозу AMD. На початок жовтня компанія отримала дохід у розмірі $5,6 млрд, що свідчить про велике річне зростання на 29% у той час, коли ринок ПК переживає інфляційний спад. До звіту не ввійшов операційний збиток після придбання Xilinx.

Операційний прибуток AMD зріс на 20% на рік і склав $1,2 млрд. Операційний прибуток фірми вимірює гроші, що залишилися в неї після того, як витрати на її продукцію та інші витрати, такі як заробітна платня, враховуються та виключаються з виторгу або чистого продажу. Що стосується чистого прибутку, AMD повідомила про доходи у $1,1 млрд, що означає зростання на 23% і значне річне падіння на 93%.

AMD BALANCE SHEET Q3

Що стосується грошових потоків, AMD заробила $965 млн у вигляді коштів від операційної діяльності та $842 млн у вигляді вільних коштів протягом кварталу. Зростання склало 15% і 10% порівняно з $849 млн і $764 млн у відповідному кварталі минулого року.

Операційний грошовий потік – це «справжня» сума, яку фірма отримує від своєї діяльності після внесення поправок на амортизацію. Вільний грошовий потік розглядає суму, доступну для інвесторів після вилучення податків та інших витрат, які не відбивають регулярне повсякденне ведення бізнесу. Для AMD зростання в обох випадках показує, що фірма покращила свої операційні показники у третьому кварталі.

Операційна маржа AMD склала 50%, що відповідає власним цілям компанії. AMD очікує отримати $5,5 млрд доходів за поточний квартал і $23,5 млрд доходів за весь 2022 рік. Компанія отримала $4,8 млрд доходу протягом четвертого кварталу 2021 року, а її дохід за весь минулий рік склав $16 млрд, що означає величезний річний приріст на 68%.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Цифри свідчать, що зростання прибутку AMD, як і раніше, актуальна тенденція, попри те, що цього року акції компанії впали в ціні, а споживачі пов’язані інфляційними очікуваннями.

Проте прогноз зростання AMD наступного кварталу було скорочено через уповільнення зростання ринку персональних комп’ютерів. Це уповільнення також торкнулося Intel та NVIDIA. Надалі AMD відчуватиме стійке уповільнення зростання.

Основною рушійною силою зниження зростання є зменшення витрат китайських підприємств у міру падіння попиту. Також дається взнаки дрейф серверного ринку у бік ARM. Крім того, уряд Китаю ухвалив рішення поступово виключити іноземні вихідні технології зі своєї інфраструктури до 2025 року.

Intel поступово наздоганяє AMD у розвитку технологій виробництва. Компанія, ймовірно, перейде на 4-нм техпроцес у другій половині наступного року, тоді як AMD використовуватиме 5-нм від TSMC. Перехід AMD на 4 нм очікується у 2024 році. Різниця ускладнюється затримкою впровадження 3 нм на виробництві TSMC, яку тайванська компанія, втім, неодноразово заперечувала. Також очікується і швидке впровадження Intel 2 нм у майбутньому.

AMD SHARE PRICE NOVEMBER

Зменшення ціни акцій AMD з $80 до $60 змушує аналітиків Northland змінити рейтинг акцій з «Вище ринку» на «Ринкову продуктивність». Акції AMD втратили 60% своєї вартості цього року – уповільнення зростання індустрії ПК та напружена макроекономічна ситуація підірвали довіру інвесторів.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

AMD скорочує виробництво процесорів Ryzen 7000 через низький попит — користувачі віддають перевагу дешевшим системам на платформі AM4

Джерело: wccftech


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: