Новини Софт 27.04.2022 о 10:11 comment views icon

Android 13 тепер не тільки для розробників — Google випустила першу публічну бету ОС наступного покоління

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

У ніч проти 27 квітня Google випустила першу публічну бета-версію Android 13 — кожен охочий з підтримуваним смартфоном Pixel вже може спробувати ОС наступного покоління. Цікаво, що цього разу Google вирішила не чекати конференції I/O 2022, де очікується повноцінна презентація та всі подробиці щодо нововведень Android 13 — захід відбудеться 11-12 травня.

Для кінцевих користувачів найцікавішими функціями є ті, що вже з’явилися у перших двох попередніх версіях Android 13 для розробників. Це підтримка актуального протоколу з низьким енергоспоживанням Bluetooth Low Energy (LE) Audio, новий інструмент вибору фотографій, який дозволяє обмежити програмам доступ до фото, що зберігається на пристрої, тематичні іконки та новий параметр в розділі дозволів, який може зменшити кількість спам-повідомлень.

Android 13 тепер не тільки для розробників — Google випустила першу публічну бету ОС наступного покоління
В Android 13 додатки будуть запитувати дозвіл на доступ до певних типів файлів. Зображення: Google

Інші нові можливості та функції цієї першої загальнодоступної бета-версії Android 13 більше орієнтовані на розробників, як-от зміна дозволів програми для доступу до спільних медіафайлів у локальному сховищі. У дописі в офіційному блозі віцепрезидент Google з розробки Дейв Берк каже, що тепер дозволи будуть підв’язані до типів медіа, до яких програма має отримати доступ — зображень, відео чи аудіо, — замість загального дозволу на доступ до всіх файлів.

Серед інших нововведень — Keystore і KeyMint, компоненти Android, які можуть обробляти криптографічні ключі, були оновлені для надання більш інформативних кодів помилок. Також додані нові API для відтворення аудіо.

Кожен, хто до цього використовував прев’ю-версію розробників мають автоматично отримати оновлення до нової бета-версії. Завантажити Android 13 Beta 1 (встановити можна вручну через Android Flash Tool чи взяти участь у програмі бета-тестування Android для Pixel та отримати оновлення автоматично по повітрю) та ознайомитись з повним списком нововведень можна на офіційному сайті Android. Встановити систему можна на смартфони Pixel 4/4 XL, 4a/4a (5G), Pixel 5/5a, Pixel 6/6 Pro, а також емулятор Android Studio.

Android 13 тепер не тільки для розробників — Google випустила першу публічну бету ОС наступного покоління
Графік розробки Android 13

Згідно з графіком, планується щонайменше ще три бета-версії Android 13 — у травні, червні та липні. Фінальна версія очікується наприкінці серпня — початку вересня. Минулого року реліз Android 12 відбувся 4 жовтня, але тільки у вигляді еталонної збірки AOSP, а звичне оновлення повітрям для Pixel стало доступне через два тижні 19 жовтня.

Google запускає новий розділ безпеки у Play Store для інформування користувачів про відстеження їхньої активності

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: