Новини Технології 03.05.2022 о 17:24 comment views icon

Антимонопольний регулятор Нідерландів накладе нові штрафи на Apple за небажання міняти правила App Store щодо додатків для знайомств

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Управління у справах споживачів та ринків Нідерландів (ACM) вкотре відхилило зміни Apple у магазині App Store, які дозволили б розробникам додатків для знайомств використовувати сторонні платіжні системи. Антимонопольники вважали виправлення недостатніми.

ACM з грудня вимагало від Apple змінити умови App Store щодо вибору системи оплати. За невиконання розпорядження на компанію накладався штраф у розмірі €5 млн. на тиждень. Тепер Apple можуть мати справу з додатковими штрафами.

Як повідомляє 9to5Mac, регулятор вважає, що Apple недостатньо змінив свій магазин, щоб дотриматися європейських та голландських правил.

Серед порушень зазначено, що розробники додатків можуть використовувати на вибір або сторонню платіжну систему, або Apple, але не обидві відразу. Також розробникам доводиться попереджати користувачів при використанні сторонньої системи, що вона не має відношення до Apple.

Регулятор заявив, що може накласти нові періодичні виплати штрафів, якщо визнає виправлення Apple недостатніми. Щотижневі штрафи в розмірі €5 млн вже досягли максимальної суми в €50 млн, тому регулятор працює над додатковими штрафами, оскільки старі «не дали бажаного результату».

Apple виправдовується, що розробники при використанні альтернативних систем, як і раніше, будуть зобов’язані компанії 27% комісійних з продажу в додатках. Стандартна комісія за платежі у системі Apple – 30%.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Раніше Apple пропонувала розробникам програм для знайомств надати окремі версії програм для Нідерландів. Регулятор вважав це неприпустимим.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: