Новини IT-бізнес 18.11.2023 о 17:14 comment views icon

Apple, Disney, Paramount та інші компанії також призупиняють рекламу в X Twitter через антисемітизм у мережі Ілона Маска

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Disney, Comcast, Lionsgate та Paramount у п’ятницю приєдналися до низки компаній, призупиняють рекламу у X Twitter, після того, як Ілон Маск розмістив антисемітський коментар, а Media Matters повідомила, що корпоративна реклама з’являється у мережі поруч із подібними висловлюваннями.

IBM оголосила про припинення реклами X Twitter у четвер, у п’ятницю Apple також припинила рекламу на платформі. Це стало особливо великою втратою для X – технічний гігант був найбільшим рекламодавцем компанії та приніс їй майже $50 млн доходу у першому кварталі 2022 року. Представники Disney, Comcast, Lionsgate, Paramount та інші компанії також оголосили про припинення.

Звіт некомерційної групи Media Matters for America розповів, що соціальна платформа Маска розміщувала рекламу великих брендів, таких як Apple, поруч з антисемітським вмістом – мемами, що зображують нацизм як духовне пробудження та «надхненними» цитатами Адольфа Гітлера. Після оприлюднення звіту IBM заявила, що припинить рекламу в X. У заяві технологічна компанія каже, що «не терпить ненависті та дискримінації».

«Ми негайно призупинили всю рекламу на X, поки ми розслідуємо цю абсолютно неприйнятну ситуацію», — йдеться у заяві IBM.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Представник Lionsgate сказав, що компанія призупинила рекламу на X у п’ятницю через «твіт Ілона».Раніше Ілон Маск підтримав допис про те, що «білим людям забороняють пишатись своєю расою‎» та відкоментував, що «‎все дуже заплутано». Також Маск відповів «‎істинна правда» на публікацію про антисемітську теорію змови.

CEO X Лінда Яккаріно заявила: «Точка зору X завжди була дуже чіткою, що дискримінація з боку всіх повинна ПРИПИНИТИСЯ за всіма напрямками. Я думаю, що це те, з чим ми всі можемо і повинні погодитися. Коли справа доходить до цієї платформи, X дуже чітко заявив проі зусилля по боротьбі з антисемітизмом і дискримінацією. Ніде у світі цьому немає місця — це гидко і неправильно. Повна зупинка.»

У кількох публікаціях на X Маск, здається, відхилив критику своїх коментарів, погодившись прихильниками, які поспішили на його захист, але висловився проти дискримінації.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

«Ризикуючи заявити про очевидне, [скажу що] кожен, хто виступає за геноцид будь-якої групи, буде відсторонений від цієї платформи».

Ситуація викликала засудження Білого Дому:

«Неприйнятно повторювати жахливу брехню, що стоїть за найфатальнішим актом антисемітизму в американській історії у будь-який час, не кажучи вже про один місяць після найстрашнішого дня для єврейського народу з часів Голокосту», — заявив речник Білого дому Ендрю Бейтс.

Джерела: The Washington Post, Axios


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: