Новини Пристрої 09.01.2024 о 14:01 comment views icon

Apple випустила перше промо Vision Pro — із відсиланням до оригінальної реклами iPhone

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Якщо ви давній прихильник Apple, реклама нової гарнітури може вам здатися знайомою.

Реклама Vision Pro під назвою «Get Ready‎» містить купу фрагментів із фільмів і телевізійних шоу, де персонажі надягають окуляри, шоломи чи маски (зокрема можна побачити уривки з «‎Вперед і вгору», «‎Людини-мурахи», «‎Зоряних війн: Нова надія» та «‎Залізної людини»).

Водночас загальна структура, як помітив автор The Verge Джей Пітерс, дуже нагадує першу рекламу iPhone під назвою «Hello», яка так само зібрала кілька кліпів з фільмів та серіалів, де люди відповідають на телефонні дзвінки. Зважаючи на те, що успіх смартфона був беззаперечним, реклама чудово спрацювала, і Apple планує повторити це зі своїм новим продуктом.

Попередні замовлення на Vision Pro стартують 19 січня, тоді як в офіційному доступі у США гарнітура з’явиться 2 лютого. Вартість, як і було заявлено попередньо, сягає $3500, тоді як за рецептурні лінзи доведеться сплатити додатково.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Паралельно з рекламою Apple опублікувала рекомендації для розробників visionOS, в які додала дивне застереження — не використовувати в описі програм слова AR, VR, XR чи MR і натомість називати їх «додатками для просторових обчислень‎». Ймовірно, компанія планує таким чином диференціювати свої власні пропозиції, щоб споживачі не плутали програми для інших гарнітур VR/AR, зокрема для Meta Quest 3. Водночас сама Apple широко використовувала такі терміни для опису гарнітури, а генеральний директор Тім Кук назвав Vision Pro «абсолютно новою платформою доповненої реальності» під час її запуску на WWDC 2023.

У тому ж документі Apple попросила розробників вказувати, чи містять їхні програми такі рухи, як швидкі повороти або раптові зміни ракурсу камери. Таким чином, на сторінці продукту відображатиметься значок для попередження користувачів.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: