Новини Новини 20.04.2022 о 10:32 comment views icon

Браузер Brave почав ігнорувати сторінки Google AMP заради безпеки користувачів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Розробники браузера Brave анонсували нову функцію De-AMP. Вона автоматично пропускає всі сторінки, які показуються за допомогою платформи Google Accelerated Mobile Pages і надсилає на оригінальний вебсайт.

«AMP завдає шкоди конфіденційності користувачів, безпеці та роботі в інтернеті, і, що не менш погано, AMP допомагає Google ще більше монополізувати та контролювати інтернет».

Команда Brave Privacy

Захист від AMP буде відбуватися двома способами. Якщо браузер не зможе переписати посилання та URL-адреси, Brave відстежуватиме сторінки та перенаправлятиме користувачів, запобігаючи завантаженню та виконанню коду AMP/Google.

Інструмент De-AMP вже доступний у бета-тесті, а з версії 1.38 буде включено за замовчуванням для ПК та Android. IOS-варіант вийде пізніше.

Користувачі, які хочуть продовжувати відвідувати AMP-версії сторінок, можуть продовжити робити це, перейшовши на brave://settings/shields та відключивши De-AMP.

Технологія AMP (прискорені мобільні сторінки) розроблена та просувається Google. Такі сторінки обслуговуються із серверів Google, а не з вихідного сайту. Пошук за запитом попередньо завантажує більшу частину результатів запиту у фоновому режимі, а при натисканні на статтю Google відправить вас на свою сторінку.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Google стверджує, що метою проєкту AMP є підвищення продуктивності вебсайту шляхом комбінації попереднього завантаження, обслуговування сторінок з (іноді) швидших серверів Google та видалення деяких застарілих функцій браузера.

У своєму блозі Brave висловлює побоювання з приводу розвитку Google технології AMP 2.0, яка базується на пропозиціях Signed Exchange (SXG) і WebBundle. Формально це зусилля не називається AMP 2.0, але цілі самі: дозволити більшій частині інтернету обслуговуватися з серверів Google і таким чином, щоб дати користувачам менший контроль над тим, як вони взаємодіють з цим контентом, і з меншим розумінням звідки цей контент.

Google отказывается от контроля над стандартом AMP


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: